Matematik

Udled regneregler for differentiation af k*f og f+g?

30. maj 2013 af jafingi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa

Jeg forbereder mundtlig matematik eksamen til på mandag, og har fået følgende spørgsmål:

"Udled regnereglerne for differentitation af k*f og f+g".

Umiddelbart lyder det jo ikke som om, jeg skal bevise dem? Men hvordan skal jeg så gøre til eksamen?

Jeg kan jo sige det med (k*f)'(x0)=k*f'(x0), og komme med et eksempel som f.eks.:

(3*x^2)' = 3*(x^2)' = 3*2x = 6x eller noget

Men hvordan ville I gribe det an?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2013 af Eksperimentalfysikeren

Du skal bevise dem. Du skal have fat i definitionen på, at en funktion er differentiabel.

Hvis du stiller det op for hvert af d to udtryk, og regner omhyggeligt igennem, når du frem til det resultat, du tydeligvis kender.

 


Skriv et svar til: Udled regneregler for differentiation af k*f og f+g?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.