Matematik

Geometri, retvinklet trekant

30. maj 2013 af Flamingoen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, er i tvivl om en opgave, som desværre ikke kan uploades

 

Figur 1 viser et telt. Figur 2 viser længdesnit gennem teltet. Nogle af målene fremgår af figuren.

 

Teltet er bygget op som et typisk telt, med 2 retvinklede trekanter, en i hver ende, og et rektangel i midten, men jeg ved ikke lige hvordan jeg skal finde disse vinler, idet trekanterne ikke er ensformede

 

Men vinkel C i trekanten er 90 grader, hypotenusen er 166, og derudfra skal jeg finde den ene af de andre vinkler.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2013 af Hosai (Slettet)

Det er svært at forklar, når man ikke kan se figurerne

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2013 af mathon

 

                   Indsæt figurerne.


Svar #3
30. maj 2013 af Flamingoen (Slettet)

Indså jeg bare kunne give et link

 

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF08/Eksamen/Opgaver/081212_opgave_2HF083_MAC.ashx

 

Som sagt opgave 2, jeg tror umiddelbart ikke de andre volder mig besvær


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. maj 2013 af Eksperimentalfysikeren

Hvordan vil du selv foreslå, at man løser opgaven?


Svar #5
30. maj 2013 af Flamingoen (Slettet)

Ærligt talt ingen anelse. Har kigget adskillige formelsamlinger igennem, men har ikke noget på en retvinket trekant, hvor kun hypotenusens mål er oplyst.


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. maj 2013 af Eksperimentalfysikeren

Start med trekant ABC. Du skal bruge 1 af de trigonometriske funktioner, vinklen og længden af AC.

Der er fire formler, hvor man benytter en vinkel og en side til at finde en anden side:

a = c * sin A

b = c * cos A

a = b * tan A

b = a * cot A

Find den rigtige og indsæt tallene.

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. maj 2013 af Eksperimentalfysikeren

AB kan du også inde ud fra én af disse ligninger, men der er en anden mulighed.

Når du kender BC, kan du hurtigt finde DF.

Derudfra kan du benytte én af de fire ligninger til at finde vinkel E.


Svar #8
30. maj 2013 af Flamingoen (Slettet)

Tak for hjælpen.

 

Lidt af en tanketorsk ikke at overveje at DF=BC + jeg havde lavet en anden fejl i ABC, men det er i orden nu :)


Skriv et svar til: Geometri, retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.