Fysik

Uelastisk kollison

31. maj 2013 af student1982 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Har problemer med opgave b) i den vedhæftede opgave.

Mit resultat for samlet fart efter kollison 4,8 m/s, og vinklen er 48 grader

Resulatet er 3,725 m/s og 77 grader

Mvh

Stefan

Vedhæftet fil: football.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2013 af Jerslev

#0: Hvordan har du fundet dine resultater?

Jeg ville dele situationen op i komposanter og kigge på bevarelse af impuls i x- og y-retningen hhv. og efterfølgende regne tilbage til længerne af vektorene.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
31. maj 2013 af student1982

Jeg lagde safety ned på x-aksen, og regnede det som en vinkelret kollision ud fra 

m_1*v_1+m_2*v_2=(m_1+m_2)*v_total

Derefter fik jeg:

safety=x=3.63 m/s

receiver=y=3.11 m/s

Derefter fandt jeg længden som hastighed ved pythagoras til 4,8 m/s, og tangens for vinkel

Hvordan vil du forslå jeg regner bevarelse af impuls heri?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2013 af Jerslev

#2: Find hastighedskomposanterne for Safety i både vandret (x-aksen) og lodret (y-aksen) retning. Da Receiver kun har en y-komposant er det trivielt at beregne den.

Efterfølgende ville jeg opstille ligninger for hver af de to retninger:

m_receiver * v_x_receiver_før + m_safety*v_x_safety_før = (m_receiver+m_safety)*v_x_total_efter

samme før y-aksen

og så kender du størrelserne: v_x_total_efter og v_y_total_efter og kan beregne størrelsen af denne vektor (farten efter sammenstødet).

- - -

mvh

Jerslev


Skriv et svar til: Uelastisk kollison

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.