Matematik

svingninger

31. maj 2013 af johannowiz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, hvordan finder jeg perioden for: 3sin( (π/3) * x - (π/3) ) + 1

Jeg kan ikke lige se hvordan man sætter det ind på B's plads i den generalle sinusfunktion.

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2013 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvordan lyder den generelle sinusfunktion?


Svar #2
31. maj 2013 af johannowiz (Slettet)

f(x)= A*sin( ((2π)/B) * (x - C) ) + D


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2013 af Jerslev (Slettet)

#2: Og hvordan vil du aflæse perioden for den generelle sinusfunktion?


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. maj 2013 af SuneChr


Svar #5
31. maj 2013 af johannowiz (Slettet)

Det er det som jeg ikke kan huske, men ved at man skal sætte π/3 ind på B's plads, på en eller anden måde. Er ret sikker på at perioden skal gi' 2π / 6π altså π / 3π, men kan ikke huske hvordan man finder frem til det 


Svar #6
31. maj 2013 af johannowiz (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. maj 2013 af SuneChr

# 4  fortsat

Betragt punkterne    .... , (1 ; 1) , (7 ; 1) , (13 ; 1) , ....

Perioden er derfor 6 .


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. maj 2013 af PeterValberg

følger lige med i denne tråd :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #9
31. maj 2013 af johannowiz (Slettet)

ja, det stemmer, har fundet en formel som siger perioden = 2π/B, B = π/3, altså er perioden 6


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. maj 2013 af SuneChr

# 7 fortsat

Man kan firkantet sige:

Da sin 0 = sin 2π = 0  og 2π er en hel periode

sætter man først indmaden i sinus lig med 0

Dernæst lig med 2π .

Forskellen i x løsningerne er lig med perioden.


Brugbart svar (0)

Svar #11
31. maj 2013 af PeterValberg

f(x) = 3·sin( (π/3) * x - (π/3) ) + 1

de π/3 der trækkes fra, er vel egentlig "kun" en vandret (fase)forskydning,
der ikke har indflydelse på periodens længde, hvorfor man burde kunne
nøjes med at løse:

(π/3)·x = 2π   ⇔   x = (2π)/(π/3) = (3·2·π)/π = 6

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: svingninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.