Matematik

Kontinuert

01. juni 2013 af Sapfort (Slettet)

"En funktion, hvis graf i et punkt x0 er sammenhængende, kaldes kontinuert i x0."

Dette står der i min bog. Nogen der vil uddybe det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

- Hvis du kan køre på den uden at falde af . . .

;-)


Svar #2
01. juni 2013 af Sapfort (Slettet)

Så den har ingen "huller", men må snog sig, som den har lyst?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2013 af SuneChr

Funktionen er defineret i en omegn om x0 . Funktionen  f  er kontinuert i x0 hvis der til enhver omegn om f (x0findes en omegn om x0  , så når x ligger i omegnen om x, da ligger f (x)  i omegnen om f (x0) .

Det er hensigtsmæssigt at skrive det på denne måde:

∀ ε > 0 ∃ δ > 0 :  |x - x0| < δ  ⇒  |f (x) - f (x0)| < ε

Her står så det samme som ovenstående, og læses med samme indhold:

Til ethvert positivt epsilon findes et positivt delta, så når omegnen om x0 er mindre end delta, er omegnen om f (x0) mindre end epsilon. Epsilon gøres vilkårlig lille og skal sikre sig at have et delta med i bagagen.

# 0  Det ville have været rigtigst, at have profilen mere præcis, med studieretning og niveau. Jeg kan jo ikke vide, om det ovenstående er sort snak for dig.

# 2  Hvis det er lærebogens linje, er der meget at ønske.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

Yep!


Svar #5
01. juni 2013 af Sapfort (Slettet)

NONSPECIFICATA, you went full retard. Never go full retard. :P

Mange tak, Krabasken.


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. juni 2013 af lfdahl (Slettet)

∀ ε > 0,  ∃ δ > 0: |x - x0| < δ  ⇒ |f(x) - f(x0)| < ε for alle x ∈ Dm(f)

Kontinuiteten udtrykkes for en endimensional funktion således.

For et vilkårligt lille positivt ε, eksisterer der et positivt δ, således at, når den numeriske forskel mellem x og x0 når under  δ, vil forskellen mellem de tilhørende funktionsværdier også nå under ε.

Med andre ord: f(x) kan komme vilkårligt tæt på f(x0), når vi bare vælger x tilstrækkeligt tæt på x0.


Svar #7
01. juni 2013 af Sapfort (Slettet)

#3 God pointe med profilen. Der står vitterlig ikke mere i bogen. Ingen eksempler på noget heller. Kun en henvisning til en funktion som er kontinuert.


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. juni 2013 af SuneChr

# 7

Hvilket niveau er bogen skrevet på / for ?  Hvilken studieretning er du selv på ?


Svar #9
01. juni 2013 af Sapfort (Slettet)

#8 HF niveau B. Jeg er lige blevet færdig med C. Jeg er ikke startet på endnu B.


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. juni 2013 af SuneChr

Længere henne i studieforløbet skal man jo være meget præcis i sine matematiske definitioner, beviser, sætninger og mere. På A-niveau holder den ikke at sige: kontinuitet er ingen huller og må sno sig, som den har lyst.

Kontinuitet og grænseværdi er discipliner der er vanskeligst for studerende at forholde sig til.


Svar #11
01. juni 2013 af Sapfort (Slettet)

#10 Jeg forstår din pointe. Jeg kan sagtens lære det hele. Også at forklare det mere præcist, men man kan ikke forklarer noget, hvis man ikke kender til det.


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. juni 2013 af SuneChr

# 11    Helt enig.


Brugbart svar (0)

Svar #13
01. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

Indtil man har lært teksten udenad, kan det være meget rart at vide, hvad den handler om.

Derfor den 'populære' forklaring . . .

;-)


Svar #14
01. juni 2013 af Sapfort (Slettet)

#13 Den med at man kan køre på den?


Brugbart svar (0)

Svar #15
01. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

Yep!

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #16
01. juni 2013 af SuneChr

Det er generelt ønskeligt, at både spørgere og hjælpere klart tilkendegiver, hvad deres profil byder på, og hvilket niveau man skal være i øjenhøjde med. Det sparer meget tid, og måske, især, spildtid.

# 14 og # 15

Togskinner er ikke kontinuerte, i længderetningen, men er alligevel sikre at køre på.


Brugbart svar (0)

Svar #17
01. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

- Ganske og aldeles enig!

;-)


Svar #18
01. juni 2013 af Sapfort (Slettet)

Hvis man siger at a = 2h+3 → 3 for h → 0
a vil vel aldrig "rigtig" blive 3? med mindre h virkelig er 0. Hvorfor er man intersseret i grænseværdier når man bare kan sætte h = 0 og finde tangent hældningen med det samme ?


Svar #19
01. juni 2013 af Sapfort (Slettet)

Vil det ikke være korrekt at sige at i en lineær udvikling: a = (y2-y1)/(x2-x1), så er a differenskvotienten?


Brugbart svar (0)

Svar #20
01. juni 2013 af SuneChr

# 19

Jo, differenskvotienten er lig med differentialkvotienten, når det er en lineær funktion. Ellers ikke.

Andre funktioner:  differenskvotienten → differentialkvotienten  for  h → 0

Man bør læse:  h → 0  som:  når h gøres vilkårlig lille og positiv.


Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.