Matematik

Eksponentiel vækst

02. juni 2013 af Mariiiia (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hwj. Jeg har et eksamens spørgmål der lyder følgende: Gør rede for forskrift og graf for eksponentielle funktioner. Vis hvordan a og b i forskriften for kan bestemmes ud fra to punkter på grafen og redegør for sammenhængen mellem a og ek hvor k = ln(a). Begrebet fordoblings- og halveringskonstant ønskes også behandlet. Jeg forstår ikke lige hvad de mener med "redegør for sammenhængen mellem a og ek hvor k = ln(a)" Håber der er nogen der kan hjælpe :)

Svar #1
02. juni 2013 af Mariiiia (Slettet)

der skal stå e^k istedet for ek

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. juni 2013 af SuneChr


Svar #3
02. juni 2013 af Mariiiia (Slettet)

vil du gerne uddybe det?

Brugbart svar (1)

Svar #4
02. juni 2013 af SuneChr

For enhver logaritmefunktion,  logλ x , med grundtallet λ gælder,

λlogλ x  =  x


Skriv et svar til: Eksponentiel vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.