Matematik

Cirklensligning

02. juni 2013 af 787 (Slettet)

Hej

 

Jeg vil gerne spørge om den her ligning er en cirkelligning fordi jeg kan se at radius den er nigativ .

 

(x- 4)^2 + (y- 6)^2 = - 8

 

tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2013 af mathon

 

               (x- 4)^2 + (y- 6)^2 = - 8        er ikke en cirkelligning


Svar #2
02. juni 2013 af 787 (Slettet)

Hvorfor ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

... fordi r^2 (højre side) skal være > 0 ligesom alle andre kvadrattal -

;-)


Svar #4
02. juni 2013 af 787 (Slettet)

 (x-1)^2 -1(y-3)^2  - 9 + 6 = 0      Er det så en cirklensligning ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

Nej - der skal stå + mellem parentes-leddene

Din ligning er en hyperbel-ligning

;-)


Svar #6
02. juni 2013 af 787 (Slettet)

Hvordan ser en cirklens ligning ud ?? ,og hvordan ved man at en ligning er en cirklens ligning ??


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

(x-a)2+(y-b)2 = r2

Centrum i (a,b) og radius = r


Svar #8
02. juni 2013 af 787 (Slettet)

Ja , men hvorfor så er den her ikke en cirkel ligning ??  !!!!

 

(x- 4)^2 + (y- 6)^2 = - 8


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

Fordi r2 er et kvadrattal og derfor SKLA være positivt


Svar #10
02. juni 2013 af 787 (Slettet)

OKay ^____^  tak


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. juni 2013 af mathon

 

            Ax2 + Bx + Cxy + Dy2 + Ey + F = 0

et hjælpekoordinatsystem vælges så;

            C = 0

            Ax2 + Bx + Dy2 + Ey + F = 0        Når A = D er grafen en cirkel.
                                                               Der divideres igennem med A

            x2 + (B/A)x + y2 + (E/A)y + (F/A) = 0      

           x2 + bx + y2 + ey + f = 0               er altså ligningen for en cirkel, som kan omskrives til

          (x-h)2 + (x-k)2 = r2

 

 

 

  


Skriv et svar til: Cirklensligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.