Matematik

isoler x

04. juni 2013 af bentjohnsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, hvordan isolerer jeg x i formlen A = B(1+x)^n ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. juni 2013 af peter lind

Del ligningen med B

Opløft ligningen i potensen 1/n eller hvad der er det samme uddrag den n'te rod.

Alternativt tag logaritmen på begge sider af lighedstegnet


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

A = B(1+x)^n

(1+x)^n =  A/B

1+x = (A/B)^(1/n)

x = (A/B)^(1/n) - 1


Svar #3
04. juni 2013 af bentjohnsen (Slettet)

Mange tak for hurtig respons!


Skriv et svar til: isoler x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.