Matematik
Haster!!
21. oktober 2005 af
SHOCKWAVES (Slettet)
Er der nogle der vil rette disse ligninger! Det er cirklers ligninger!!
a X^2 + (5-Y)^2 = 10
(X - 0)^2 + (Y - 5)^2 = 10
C= 0;-5. r= KVROD af 10
b X^2 - 14X + Y^2 + 2Y = -46
(X - 7)^2 + 7^2 + (Y+1)^2 - 1^2 =-46
X^2 - 14X - 7^2 + 7^2 + Y^2 + 2Y + 1^2 - 1^2 = -46
X^2 - 14X + Y^2 + 2Y = -46 - 7^2 + 1^2
X^2 - 14X + Y^2 + 2Y = 4
C= 14;2. r= KVROD af 4
c X^2 +Y2 = Y - X + 15.5
X^2 + X + Y^2 -Y = Y - Y - X + X + 15.5
X^2 + X + Y^2 - Y = 15.5
(X + 0.5)^2 - 0.5^2 + (Y- 0.5)^2 + =.5^2 = 15.5
X^2 + X + 0.5^2 - 0.5^2 ? Y^2 - Y -0.5^2 + 0.5^2 = 15.5
X^2 + X + Y^2 - Y = 15.5 + 0.5^2 - 0.5^2
X^2 - X + Y^2 - Y = 16
C= 1;1. r= KVROD af 16
d X^2 - 6X + Y^2 - Y + 9.25 = 0
(X-3)^2 + 3^2 + (Y-0.5)^2 + 0.5^2 + 9.25 = 0
X^2 - 6X +3^2 - 3^2 + Y^2 - Y + 0.5^2 - 0.5^2 + 9.25 = 0
X^2 - 6X + Y^2 - Y = 0 - 9.25 - 3^2 - 0.5^2
X^2 - 6X + Y^2 - Y = 0
C= 6;-1. r=0
a X^2 + (5-Y)^2 = 10
(X - 0)^2 + (Y - 5)^2 = 10
C= 0;-5. r= KVROD af 10
b X^2 - 14X + Y^2 + 2Y = -46
(X - 7)^2 + 7^2 + (Y+1)^2 - 1^2 =-46
X^2 - 14X - 7^2 + 7^2 + Y^2 + 2Y + 1^2 - 1^2 = -46
X^2 - 14X + Y^2 + 2Y = -46 - 7^2 + 1^2
X^2 - 14X + Y^2 + 2Y = 4
C= 14;2. r= KVROD af 4
c X^2 +Y2 = Y - X + 15.5
X^2 + X + Y^2 -Y = Y - Y - X + X + 15.5
X^2 + X + Y^2 - Y = 15.5
(X + 0.5)^2 - 0.5^2 + (Y- 0.5)^2 + =.5^2 = 15.5
X^2 + X + 0.5^2 - 0.5^2 ? Y^2 - Y -0.5^2 + 0.5^2 = 15.5
X^2 + X + Y^2 - Y = 15.5 + 0.5^2 - 0.5^2
X^2 - X + Y^2 - Y = 16
C= 1;1. r= KVROD af 16
d X^2 - 6X + Y^2 - Y + 9.25 = 0
(X-3)^2 + 3^2 + (Y-0.5)^2 + 0.5^2 + 9.25 = 0
X^2 - 6X +3^2 - 3^2 + Y^2 - Y + 0.5^2 - 0.5^2 + 9.25 = 0
X^2 - 6X + Y^2 - Y = 0 - 9.25 - 3^2 - 0.5^2
X^2 - 6X + Y^2 - Y = 0
C= 6;-1. r=0
Svar #1
21. oktober 2005 af Christina2004 (Slettet)
Cirklens lligninger ser ikke sådan der ud:
se her:
eks: b)
X^2 - 14X + Y^2 + 2Y = -46
(x-7)^2 -7^2 + (y+1)^2 +1^2 = -46
(x-7)^2+ (y+1)^2 = -46 + 49 +1
(x-7)^2+ (y+1)^2 = 4
så kan du aflæse centrum og radius:
centrum:
C(7;-1)
radius:
r=sqrt(4)=2
alt det andet ser ikke rigtigt ud du må ikke gange paranteserne ud:
En anden gang pas på når du skriver
b X^2 - 14X + Y^2 + 2Y = -46
(X - 7)^2 + 7^2 + (Y+1)^2 - 1^2 =-46
X^2 - 14X - 7^2 + 7^2 + Y^2 + 2Y + 1^2 - 1^2 = -46
X^2 - 14X + Y^2 + 2Y = -46 - 7^2 + 1^2
X^2 - 14X + Y^2 + 2Y = 4
C= 14;2. r= KVROD af 4
fordi det kunne ligne at b også var en del af opgave men skriv heller
b)
X^2 - 14X + Y^2 + 2Y = -46
(X - 7)^2 + 7^2 + (Y+1)^2 - 1^2 =-46
X^2 - 14X - 7^2 + 7^2 + Y^2 + 2Y + 1^2 - 1^2 = -46
X^2 - 14X + Y^2 + 2Y = -46 - 7^2 + 1^2
X^2 - 14X + Y^2 + 2Y = 4
C= 14;2. r= KVROD af 4
se her:
eks: b)
X^2 - 14X + Y^2 + 2Y = -46
(x-7)^2 -7^2 + (y+1)^2 +1^2 = -46
(x-7)^2+ (y+1)^2 = -46 + 49 +1
(x-7)^2+ (y+1)^2 = 4
så kan du aflæse centrum og radius:
centrum:
C(7;-1)
radius:
r=sqrt(4)=2
alt det andet ser ikke rigtigt ud du må ikke gange paranteserne ud:
En anden gang pas på når du skriver
b X^2 - 14X + Y^2 + 2Y = -46
(X - 7)^2 + 7^2 + (Y+1)^2 - 1^2 =-46
X^2 - 14X - 7^2 + 7^2 + Y^2 + 2Y + 1^2 - 1^2 = -46
X^2 - 14X + Y^2 + 2Y = -46 - 7^2 + 1^2
X^2 - 14X + Y^2 + 2Y = 4
C= 14;2. r= KVROD af 4
fordi det kunne ligne at b også var en del af opgave men skriv heller
b)
X^2 - 14X + Y^2 + 2Y = -46
(X - 7)^2 + 7^2 + (Y+1)^2 - 1^2 =-46
X^2 - 14X - 7^2 + 7^2 + Y^2 + 2Y + 1^2 - 1^2 = -46
X^2 - 14X + Y^2 + 2Y = -46 - 7^2 + 1^2
X^2 - 14X + Y^2 + 2Y = 4
C= 14;2. r= KVROD af 4
Skriv et svar til: Haster!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
