Matematik

Potensregning

08. juni 2013 af Gliates (Slettet)

Overfladen af en kugle kan beregnes ved hjælp af formlen:

O = 4*pi*r^2

O er kuglens overflade

Beregn jordens overfaldeareal

Radius kan sættes til 6*10^6

-

Sådan som jeg tænker det, så er  det meget enkelt!

 

4*pi*6000000^2= 4.5216*10^14

 

Nu til det, som jeg ikke forstår

I min facitliste står der, at svaret er;

452,16*10^12 = 452,16*10^2 km^2

  PI = 3,14

Selvom jeg synes, at svarene ligner hinanden, tror jeg at jeg gør et eller andet  forkert, da mit svar ikke er det sammen som i facitlisten 

-

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2013 af mathon

 

      O = 4π r2 = 4π • (6·106 m)2 = 4π • (6·103 km)2 = (4π 36) • 106 km2 = 144π • 106 km2 = 4,5239·108 km2


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

-


Svar #3
08. juni 2013 af Gliates (Slettet)

#1

Vil du prøve at forklare det med ord?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

# 3

1) din facitliste er ikke korrekt

og

2) mathon har tilsidst omregnet m2 til km2

http://www.karlsson.dk/formler/omregningstabeller_m.htm

:-)


Svar #5
08. juni 2013 af Gliates (Slettet)

Er min facitliste forkert?

 

Lige nu er jeg voldsomt forvirret..


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. juni 2013 af woopss (Slettet)

Altså dit facit er rigtig hvis det er rigtige endheder.

Dit tal:

4,5216*10^14

er i hvert fald lig med:

452,16*10^12


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

Ja - facitlistens TAL er rigtigt - men SKRIVEMÅDEN er forkert.

Ved potenser af 10 skal der altid være eet ciffer foran kommaet (man kan osse sige det sådan, at talet - med komma - skal ligge mellem 0 og 10.

Derfor er det rigtigt, at du skriver 4,5216 og forkert at facitlisten skriver 452,16 - selv om det kan udregnes til det samme tal.

Det er SKRIVEMÅDEN, jeg taler om.

- Så er du forhåbentlig lidt mindre forvirret  :-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. juni 2013 af mathon


    
                             4,5239·108 km2 452,39·106 km2 = 452,39·1012 m2


Svar #9
09. juni 2013 af Gliates (Slettet)

Det vil sige, at 4.523893421*10^14 er rigtigt, sådan som jeg forstår det..

I B opgaven står der, at  jordkloden er dækket af 3,61*10^14 m^2 vand

Hvor stort er landarealet

4.523893421*10^14 -  3,61*10^14  = 9,13893421*10^13 

Er meget taknemmelig for jeres hjælp! :)

 


Skriv et svar til: Potensregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.