Matematik
HJÆLP!!
21. oktober 2005 af
SHOCKWAVES (Slettet)
Hej, er der nogle der kan løse disse to ligninger, er virkelig på spanden! Hurtigst muligt! TAK!!
Jeg skal gøre rede for hvilken punktmængde:
1)
x^2 + 16x + y^2 - 6y = 0
2)
x^2 + 10x + y^2 + 2y =-24
Jeg skal gøre rede for hvilken punktmængde:
1)
x^2 + 16x + y^2 - 6y = 0
2)
x^2 + 10x + y^2 + 2y =-24
Svar #1
21. oktober 2005 af Einstein_15 (Slettet)
først og fremmest ville jeg fraråde dig at bruge'HJÆLP' som overksirft, da denne skaber irritation blandt de respektive brugere her på SP.
Har du overhovedet en ide om hvad denne opgave går ud på`?
Et lille hint kunne være at det evt. var en cirkels ligning.
Det er da mærkeligt at give jer disse lektier for, hvis ikke i har lært fremgangsmåden?
Har du overhovedet en ide om hvad denne opgave går ud på`?
Et lille hint kunne være at det evt. var en cirkels ligning.
Det er da mærkeligt at give jer disse lektier for, hvis ikke i har lært fremgangsmåden?
Svar #2
21. oktober 2005 af Duffy
x^2 + 16*x + y^2 - 6*y = 0
[x^2 + 16*x] + [y^2 - 6*y] = 0
[x^2 + 2*8*x] + [y^2 - 2*3*y] = 0
(x + 8)^2 - 8^2 + (y - 3)^2 - 3^2 = 0
de "- 8^2" og "-3^2" er det jeg får for meget ved at
proppe ind i ()^2.
Det er jeg jo så nødt til at trække fra.
(x + 8)^2 - 8^2 + (y - 3)^2 - 3^2 = 0
(x + 8)^2 + (y - 3)^2 = 0 + 8^2 + 3^2
(x + 8)^2 + (y - 3)^2 = 0 + 8^2 + 3^2
(x + 8)^2 + (y - 3)^2 = 73
(x + 8)^2 + (y - 3)^2 = sqrt(73)^2
Vi har altså cirklens ligning
Centrum i (-8 , 3) og
radius sqrt(73).
%%%%%%%%
Prøv nu selv med den næste der kører efter samme melodi...
Duffy
[x^2 + 16*x] + [y^2 - 6*y] = 0
[x^2 + 2*8*x] + [y^2 - 2*3*y] = 0
(x + 8)^2 - 8^2 + (y - 3)^2 - 3^2 = 0
de "- 8^2" og "-3^2" er det jeg får for meget ved at
proppe ind i ()^2.
Det er jeg jo så nødt til at trække fra.
(x + 8)^2 - 8^2 + (y - 3)^2 - 3^2 = 0
(x + 8)^2 + (y - 3)^2 = 0 + 8^2 + 3^2
(x + 8)^2 + (y - 3)^2 = 0 + 8^2 + 3^2
(x + 8)^2 + (y - 3)^2 = 73
(x + 8)^2 + (y - 3)^2 = sqrt(73)^2
Vi har altså cirklens ligning
Centrum i (-8 , 3) og
radius sqrt(73).
%%%%%%%%
Prøv nu selv med den næste der kører efter samme melodi...
Duffy
Skriv et svar til: HJÆLP!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
