Matematik

Trekant-grundlinje

10. juni 2013 af Gandhara (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har at gøre med en trekant som ikke er en retvinklet trekant:

jeg skal beregne grundlinjen, når arealet af trekanten er 20, og højden 5.

 

De andre sider i studieportalen beregner det som en retvinklet trekant. men det er det jo ikke.

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt den grundlæggende arealformel for trekanter

T = (1/2)·h·g

Man kender arealet T = 20 og h = hc = 5 og kan så beregne den tilhørende grundlinie g = |AB|.


Svar #2
10. juni 2013 af Gandhara (Slettet)

men T=(1/2)*h*g, er det ikke arealformlen til retvinklede trekanter? Det er min trekant jo ikke. har du evt. set den vedhæftede billede?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er da den generelle formel for arealet af en vilkårlig trekant.


Skriv et svar til: Trekant-grundlinje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.