Matematik

y1, y2, x1 og x2

11. juni 2013 af nelarsen (Slettet)

Jeg forstår at disse skal indikere nogle vilkårlige punkter på en graf.

 

I mit tilfælde har jeg en lineær sammenhæng, funktionen hedder y = 5 * x + 100

 

Hvordan udvælger jeg to punkter på min graf? Indikerer y og x bare to forskellige, vilkårlige punkter på min graf? Er der nogen som kan give mig en udførlig forklaring?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

Må vi få hele opgaven og spørgsmålet?

:-)


Svar #2
11. juni 2013 af nelarsen (Slettet)

Det er såmænd bare et spørgsmål fra min side af. Jeg har en graf med funktionen y = 5 * x + 100, hvor vi leger til, at jeg ikke kender a. Den skal jeg så finde ud fra formlen a = (y2 - y1) / (x2 - x1). Det eneste jeg mangler at gøre er at plotte to punkter ind, men jeg ved ikke hvad kravene er for punkterne eller hvordan de "udregnes"


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

Du skal vælge 2 x'er (fx. 3 og 7) og derefter finde de tilsvarende y'er af forskriften.

Og så indsættes de i din formel, så du finder hældningen a ( som så gerne skulle blive 5)

:-)


Svar #4
11. juni 2013 af nelarsen (Slettet)

Hvordan finder jeg disse x'er? Er det ligegyldigt hvilke jeg vælger? Jeg forstår det stadigvæk ikke. Hvordan finder jeg disse tal. Hvor er de på linjen.


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

Ligegyldigt, ja - men med en vis afstand . . .


Skriv et svar til: y1, y2, x1 og x2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.