Matematik

andengradsligning

12. juni 2013 af seb123astian (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej
Kan det passe med at koefficieenten b er 0.5 i f(x)=x^2÷bx-8=0 hvis den første rod er 2 ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2013 af Stats

Er det et divisionstegn der er mellem xog bx ? eller er det bare en fejl?

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
12. juni 2013 af seb123astian (Slettet)

Det er en fejl som jeg ikke har set hehe :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2013 af mette48 (Slettet)

Hvad er det så helt presist, der skal stå?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juni 2013 af SuneChr

Løs ligningen

22 - b·2 - 8  =  0


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. juni 2013 af LubDub (Slettet)

                                               x2 - bx - 8 = 0

  hvis x = 2 er en rod:              22 - b•2 - 8 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. juni 2013 af mette48 (Slettet)

Sæt x=2 ind i ligningen og isoler b

Om det giver b=0,5 vides ikke da jeg ikke er sikker på hvaf der skal stå i opgaven.

hvis der skal stå f(x)=x^2-bx-8=0 er b ikke 0,5


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. juni 2013 af Stats

Jeg vil sige b = -0.5

Da; 22-b·2-8=0 ⇔

4 - b·2 = 8 ⇔

-b·2 = 8 - 4 ⇔

-b·2 = 4 ⇔

-b = 4 / 2 ⇔

-b = 0.5 ⇔

-( -b ) = -(0.5) ⇔

b = -0.5

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. juni 2013 af mette48 (Slettet)

#7 4/2 er da 2, så b=-2


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. juni 2013 af nymannjakobsen (Slettet)

2^2-b•2-8=0
4-b•2-8=0
-b•2-4=0
-b•2=4
-b=4/2
-b=2
(-1)•-b=2•(-1)
b=-2

 


Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.