Matematik

HASTER!! Potensfunktion f(x)=900

12. juni 2013 af Sent (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har svært ved at finde ud af hvordan jeg finder x, altså regner f(x)=900 ud.

Jeg har en kendt forskrift for potensfuinktionen: f(x)=4*x^2 

Hvordan regner jeg f(x)=900 ud?? hvad er x? Skal man omskrive ligningen? og hvis man skal hvordan omskriver man andengradsligningen så? f(x)=4*x*x ?

 

Det haster, skal op i morgen! tusind tak!! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2013 af lvr34 (Slettet)

Løs ligningen 900 = 4x2, med hensyn til x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2013 af lfdahl (Slettet)

I forlængelse af #1:

4 x2 = 900       | del med 4 på begge sider

x2 = 225          | tag kvadratroden på begge sider

x = ± √225       | husk, at der er to løsninger: ±

x = ± 15

 


Svar #3
12. juni 2013 af Sent (Slettet)

Tusind tak for svaret!! men hvordan kommer du fra 900 til 225, selvom man deler med 4?? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juni 2013 af jonashansenjh (Slettet)

Her er et yotube klip, som viser rigtig godt, hvordan man regner sådan nogle stykker ud ;-)

 

http://www.youtube.com/watch?v=IztHxSgxL_I


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. juni 2013 af lfdahl (Slettet)

#3

900/4 = 225


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. juni 2013 af 123434 (Slettet)

Man kan også

x^2=225

x=225^^(1/2)

x=15

 


Skriv et svar til: HASTER!! Potensfunktion f(x)=900

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.