Matematik

Vektorregning

14. juni 2013 af BeerFear (Slettet)

Hej :-)

Jeg har besværligheder med at lave alt dette fra opgave 2 - fatter ikke hvilke tal, som jeg skal tage krydsprodukt af. Forstår nok hvordan jeg skal lave opg 3. Opg. 4 forstår jeg at jeg skal lave rækkeoperationer ud fra. Opg 5 og 6 forstår jeg bare ikke.

Så please hjælp med de opgaver, som andre (jer), som jeg ikke helt forstår!

Bed om!

 

Vedhæftet fil: 6,2. Miniprojekt.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2013 af RRK (Slettet)

Opgave 2:

π1 indeholde punkterne P1, P2, P3 - for at finde en normalvektor til planen skal du finde den vektor der står vinkelret på planen. Dette kan gøres ved at tage krydsproduktet af to vektorer i planen (fx vektor P1P2 & vektor P1P3)

Samme fremgangsmåde benyttes ved π2


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. juni 2013 af RRK (Slettet)

Opgave 5:

l1 står vinkelret på π1 - altså er normalvektoren for π1 retningsvektor for l1. - lav parameterfremstilling ud fra retningsvektor og punktet P4.

Skæringspunkt: indsæt parameterfremstillingen i planens ligning, isolér t (eller hvad din parameter nu end hedder..) og indsæt t i parameterfremstillingen for linjen igen for at finde skæringspunktet.
Eller hvis du bruger CAS, kan du også blot løse 4 ligninger med 4 ubekendte.. (planligning + de tre koordinatligninger fra parametefremstillingen..)

Afstand punkt-plan - brug dist-formlen..

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juni 2013 af RRK (Slettet)

I opgave 6 skal du egentlig blot beskrive hvad du har gjort i de andre opgaver, bare med bogstaver i stedet for konkrete tal...

 

Håber det gav mening!


Svar #4
15. juni 2013 af BeerFear (Slettet)

Tusind tak!!! :-D

Det hjalp virkeligt meget at få det skrevet i ord, sådan at jeg bedre forstod det!!

Tak for hjælpen!! :-)


Svar #5
18. juni 2013 af BeerFear (Slettet)

Hej :)

Nu har jeg beregnet på nogen af opgaverne.

1) I opgave 1, hvor jeg skal bestemme parameterfremstillingen for planerne π2 gennem P3, P4, P5 pg π1 gennem P1, P2, P3. her får jeg:

π1=(1+2s+3t, 2s+2t, 2s+t)

π2=(3+5s+2t, 1+4s+3t, 2+3t)

2) Hvor jeg skal beregne normalvektor v1 til π1 og v2 til π2.

1 = P1XP3 = ... (0,-1,2)

2= P1XP5 = ... (0,0,4)

3) Hvor jeg skal bestemme de to lineære ligninger, som beskriver henholdvis π1 og π2:

normalvektor for π1,2 gange (x-x0, y-y0, z-z0) - hvor x0, y0, z0 er punktvektor f.eks. P2. Nu regner jeg dette:

1· (x-P21,y-P22, z-P23) = (0,-1,2) · (x-2, y-2, z-2) ... alt i alt en lineær ligning som hedder y+2z+6.

2· (x-P51,y-P52, z-P53) = (0,0,4) · (x-5, y-4, z-0) = (0x+0, 0y-0, 4z-0)... alt i alt en ligning som hedder 4z.

 

Alt i alt, når disse tal er sat ind, hvordan regner man så opg. 4? :-P Hvis du vil være sød at forklare det igen?

Jeg forstår nemlig ikke helt hvordan parameterfremstillingen skal sættes i planens ligning :-$

 

Bestem en parameterfremstilling for
snitlinjen p1 \ p2 mellem disse to
planer ved at løse et lineært ligningssystem.
(Vink: To ligninger med tre ubekendte)

Vedhæftet fil:6,2. Miniprojekt.pdf

Skriv et svar til: Vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.