Matematik

Algebra?

16. juni 2013 af NannaDanvel (Slettet)

____

Har i en metode som jeg kan bruge? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2013 af mette48 (Slettet)

9x+11-(x+7)=            Hæv parentesen, da der er minus foran den ændres alle fortegn(også det usynlige plus foran x)

                                 fra + til - eller fra - tiæ +.

9x+11-x-7=              saml x-erne og saml tallene

9x-x +11-7=

8x+4

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juni 2013 af patrickbc (Slettet)

Hvis stykket skal tolkes som et reduktions stykke (og ikke en ligning hvor stregen symboliserer 0)

9x + 11 - (x+7)

9x + 11 - x -7

8x + 11 - 7

8x + 4

 

Så reduceret vil det blive 8x + 4;)

 

Hvis det skal tolkes som ligningen: 9x + 11 - (x+7) = 0

Så er svaret:

9x + 11 - (x+7) = 0

9x - (x+7) = -11

9x - x -7 = -11

8x = -4

x = -0,5

 

Håber det hjalp. :-)


Skriv et svar til: Algebra?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.