Matematik

cosinusrelationerne

16. juni 2013 af Sarah1x (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg har fået til opgave at bevise cosinusrelationerne, det har jeg gjort ved at bevise sætningen:
c^2 = a^2 + b^2 - 2ab cos C
så jeg har altså bevist hvordan man finder en side ved hjælp af cosinusrelationer.

men hvordan beviser man så cosinus til en vinkel ?
altså denne her formel:
cos C = a^2 + b^2 - c^2/ 2ab

på forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. juni 2013 af mette48 (Slettet)

Det blive da svært, det du skriver er ikke rigtigt, du mangler en parentes

Når de har bevist c^2 = a^2 + b^2 - 2ab cos C

kan du lave en omskrivning af udtrykket

c^2 = a^2 + b^2 - 2ab cos C                  lægger 2ab*cosC til på begge sider

c^2 + 2ab cosC= a^2 + b^2                   trækker c2 fra på begge sider

2ab cosC=  a^2 + b^2 - c2                     dividerer med 2ab på begge sider, husk parentesen

cosC = (a2+b2-c2)/2ab

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. juni 2013 af peter lind

Det gør du ikke for det er nemlig forkert

1. Træk leddet 2ab*cos(C) Over på venstre side

2. træk c2 over på højre side

3. Divider ligningen med 2*a*b


Svar #3
16. juni 2013 af Sarah1x (Slettet)

tusind tak !! det giver mening :D så er det bare det jeg skal gøre på tavlen når jeg er til den mundtlige eksamen ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

#1 skriver "husk parentesen" , men glemmer den selv (omkring nævneren)

Men som du fornemmer er det bare at isolere cosC ud fra den ligning, du HAR bevist.

:-)
 


Skriv et svar til: cosinusrelationerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.