Matematik

Kritiske punkter

17. juni 2013 af Seriouss (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvad menes der med

Vi, ser at lokale ekstremumspunkter er kritiske punkter. Det omvendte er ikke nødvendigvis tilfældet.. ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2013 af Euroman28

Altså et kritisk punkt c for en funktion f er et punkt hvorom det gælder

ellers eksistere
ikke.

Så med andre ord kritiske punkter i en lineær funktion er blot et andet ord for ekstremumpunkt. Sådan som jeg ser det.

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #2
17. juni 2013 af Seriouss (Slettet)

Jamen står der ikke, at kristiske punkter ikke behøver at være ekstremumpunkter?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. juni 2013 af Euroman28

ekstrema er jo et punkt hvor grafen ændre sig eller har max, min.

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. juni 2013 af hesch (Slettet)

#2: Jo, det gælder f.eks. for funktionen  f(x) = x3.

f '(x) = 3x2  og f '(0) er derfor = 0.

Men der er ikke globalt eller lokalt extremum for x = 0


Svar #5
17. juni 2013 af Seriouss (Slettet)

Hesch... Det eksempel har du fra den bog jeg selv citerede fra, og det er lige præcis det eksempel jeg ikke forstår. Vil du ikke uddybe det lidt?

 

Og ja, Euroman. Det ved jeg godt :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. juni 2013 af hesch (Slettet)

Da f '(x) = 3x2,  og f '(x) = 0 kun giver løsning for x = 0, har f(x) kun een vandret tangent, og der med højst et extremum, netop for x = 0.

Du ved samtidigt, at x3 →  -∞  for x → -∞  og at x3 → ∞  for x → ∞.

Derfor, hvis der findes et lokalt minimum for x = 0  må der være et lokalt maximum for  x < 0, men det er der ikke, for f(x) har kun een vandret tangent.

På samme måde kan argumenteres for, at f(x) ikke har et lokalt maximum for x = 0, da der måtte være et lokalt minimum for x < 0.

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. juni 2013 af SuneChr

Vi har jo også, at      ∀ x ∈ R  :     f '(x) = 3x2 ≥ 0  viser, der er ingen fortegnsvariation for f '  omkring x = 0 .

Der er da intet ekstremum for f men det, man kalder et saddelpunkt i (0 ; 0) . 


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

Et indre ekstremumspunkt er et kritisk punkt, men ikke alle kritiske punkter er ekstremumspunkter.

De indre ekstremumspunkter skal søges blandt de kritiske punkter.


Skriv et svar til: Kritiske punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.