Studievalg og videregående studie

Adgangkvotienter 2013 forventninger?

20. juni 2013 af presario (Slettet)

Hej.

Min store drøm er at læse på CBS på HA(mat.) efter sommer og indtil videre har jeg en eksamen tilbage nemlig historie. Eftersom historie er et af mine yndlingsfag og det fag jeg er bedst til efter min egen mening har jeg regnet lidt på, hvordan mit gennemsnit kommer til at se ud hvis jeg får 7, 10 eller 12 til eksamen.

Uddanelsen jeg godt vil læse på er erhvervsøkonomi-matematik forkortet som HA(mat.). De seneste år har den set en drastisk stigning og jeg frygter at den ligesom i år vil stige gevaldigt. Tror i dette er tilfældet?

Adgangskvotient 2010 = 5,2

Adgangskvotient 2011 = 6,5

Adgangskvotietn 2012 = 7,8

 

Mit snit kommer til at se sådan her ud med bonus af 1,08 + bonus for 5-A fag efter min eksamen i historie.

Hvis jeg får 7 i historieeksamen bliver mit snit 8,1

Hvis jeg får 10 i historieeksamen bliver mit snit 8,3

Hvs jeg får 12 i historieksamen bliver mit snit 8,4

 

Hvor stor vil i tro mine chancer for at komme ind? I værste tilfælde bliver jeg nok nød til at læse Økonomi på KU.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2013 af marmar (Slettet)

Kan ikke svare direkte på det, men håber du kender til kvote 2. :)


Svar #2
20. juni 2013 af presario (Slettet)

#1


Hej. Selfølgelig gør jeg det, men dette er jeg desværre ikke interesseret i. Vil gerne starte i år. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. juni 2013 af PSXL

#2 Hvis man kommer i gennem kvote to, starter man også samme år. Tror mere du tænker på standbyplads. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. juni 2013 af Hijsa

Det ville jo bare være rent gæt fra folks side af. Og det afhænger jo meget af hvad ansøgernes karaktergennemsnit er, og hvor mange pladser dit ønskede studie har.

Man optager jo altid dem med højest snit. De forrige års adgangskvoter kan kun være en vejledning til dig. Alt held og lykke herfra :)


Svar #5
20. juni 2013 af presario (Slettet)

#3


Det gør man bestemt, men for mit vedkommende betyder det at jeg skal søge ind til næste år på kvote 2 dels på grund af at fristen er udløbet, men også fordi jeg ikke har ret til at ansøge på kvote 2 da jeg jo som nævnt ikke er færdig med STX endnu, men først i næste uge.


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. juni 2013 af PSXL

#5 Ja, det er jo for sent nu, men du kunne sagtens have søgt kvote to, da man blot skal eftersende sit eksamensbevis inden d. 5. juli :-)


Brugbart svar (1)

Svar #7
20. juni 2013 af Hijsa

#1

Bare stol på du nok skal komme ind. Dit gennemsnit er fint.


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. juni 2013 af marmar (Slettet)

Altså som jeg ser på det, og har jeg forstået det korrekt, så har adgangskvotienten matematisk set steget med 1.3 i snit hvert år? Det synes jeg er usædvanligt - prøv at kigge på andre tal, som antal ansøgere, antallet som har fået afslag, og antal pladser for hvert år, måske ville det hjælpe? :-) 


Svar #9
20. juni 2013 af presario (Slettet)

#8

Du har fuldstændig ret at det er uædvanligt, men uddanelsen er blevet mere populær på det seneste og den er stedet med 1.3 i de seneste 2 år. Problemet er også at der kun bliver optaget 80 på kvote 1 + 2, mens 30 pladser gives til standby, hvilket jeg synes er ret højt sat i det der kun udbydes 80 pladser på henholdes kvote 1 og 2. Sidste år var der 414 ansøgere.


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. juni 2013 af delfinmanden (Slettet)

#1
Jeg tror sagtens du kan komme ind på HA(mat), hvis historie er et af dine yndlingsfag. også tænker jeg om du ikke bare kan søge HA(mat) som 1. prioritet og økonomi på KU som 2. prioritet, så må du jo altid bare håbe på det bedste. ellers så synes jeg du skal tage ind og snakke med studievejledningen på CBS, hvis det virkelig går dig på.
- og er økonomi på KU virkelig så slemt? :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. juni 2013 af marmar (Slettet)

#9

Ja det synes jeg også er underligt :-)

men ønsker dig held og lykke!


Skriv et svar til: Adgangkvotienter 2013 forventninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.