Dansk

Klage over eksamen

20. juni 2013 af Esponta (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Jeg fik en ret skuffende karakter i årets dansk A eksamen. Jeg valgte et essay og endte med karakteren 4. 

Efter bedste evne mener jeg ikke, at det er til den karakter, hvilket to lærere på skolen indtil videre har givet mig ret i. Jeg er nu i gang med at udforme en klage og i den forbindelse søger jeg råd til indholdet i klagen.

Hvis nogle kunne læse den igennem og komme med nogle generelle refleksioner, der underbygger min påstand om en højere karakter, kunne det være dejligt. Gerne i forhold til de bedømmelseskriterier, som der er for den danske stil. 

Tak på forhånd. 

Vedhæftet fil: skriftlig eksamen rev.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2013 af Jerslev

#0: Jeg kan ikke hjælpe dig med din klage, men jeg vil blot minde dig om, at argumentet "andre lærere ville give opgaven [indsæt passende karakter]" ikke holder i en klagesag. :)

Held og lykke!

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
20. juni 2013 af Esponta (Slettet)

Tak for tippet, men hvis du læser mit indlæg igennem, søger jeg derfor hjælp til at få begrundet min klage med saglige argumenter. Det er heller ikke planen at skrive "min lærer synes, at..." - men nu hvor to lærere på skolen ikke kan forklare min karakter, kan der jo være et grundlag for en klage. :-) 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. juni 2013 af Jerslev

#2: Bestemt - jeg helgarderer dig blot. :)

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. juni 2013 af JJ-cool (Slettet)

det kan være problematisk omkring essaygenren, fordi genren er så udefineret og bred, og så er der ikke konsensus omkring bedømmelseskriterierne - det er træls for eleverne - op netop derfor skal man være varsom med at vælge denne genre.
jeg er selv skriftlig censor og ved det af erfaring - jeg kikker på den lidt senere


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. juni 2013 af JJ-cool (Slettet)

3 – Klicheer i kunsten
For et par dage siden gik over 30.000 danskere helt amok om natten på Rådhuspladsen. Som roligans til en landskamp bakkede de trofast op og jublede, hver gang Danmark fik point, og buhede, mens modstanderene scorede points. Men denne gang var det bare ikke fodbold, som det gjaldt. I stedet var det en barfodet 20-årig pige, der, flankeret af to trommeslagere, en af dem fløjtespillende, og tre korpiger, sang sig ind i europæernes hjerter og vandt det Europæiske Melodi Grand Prix.
 

dette er dit anslag    og et virker kronikagtigt og nævner ikke med et ord klicheer i kunsten - dvs der mangler en vinkling er er relevant . hvad er dit fokus? Hvad erdet for et paradokls, undren eller hvad det nu må være, du vil unersøge, som du skal i henhold til genren? det fremgår ikke af dit anslag
Derudover er der en række formelle fejl i dit sprog. ligeledes er der syntaksfejl

 

Vær du glad over dit 4-tal og kom videre.
hvis du vil klage, skal du være meget faglig i din klage og kun tage udgangspunkt i de faglige krav til den genre, du har valgt - som jerslev siger , det er hamrende ligegyldigt, hvad dine lærer eller andre siger, mener og tror

Og tænk på, at der har været to fremmede censorer på din opgave. Faglæreren, du har, er ikke altid helt objektiv og kan tit være lidt blidere i sin bedømmelse


Skriv et svar til: Klage over eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.