Psykologi

Adgangskvotient for psykologi - stige eller falde?

21. juni 2013 af Rønnevang (Slettet)

Hej venner. 

Jeg sidder lidt i saksen, da jeg i øjeblikket har et snit på 9,4. 

Jeg kunne rigtig godt tænke mig at studere psykologi, og jeg har fundet ud af, at jeg faktisk er ret tæt på at nå adgangskvotienten på AAU, som ligger på 9,5. Jeg har kun matematik på c, hvilket vil betyde, at jeg i den anledning skal tilbringe min sommerferie på et suppleringskursus. Jeg er meget i tvivl om, det overhovedet kan betale sig? Jeg er meget i tvivl om adgangskvotienten vil falde eller stige. Kunne forestille mig, at den ville stige, da der nu gøres mere plads til kvote 2 ansøgere, men jeg kunne godt tænke mig at vide, hvad I andre mener, og hvorfor? 

Jeg er i forvejen ikke så glad for matematik, og hvis jeg skal kunne overskue at bruge min sommerferie på det, vil jeg i det mindste gerne have en følelse af, at jeg stadig har en jordisk chance for at komme ind på psykologi. Har kigget på adgangskvotienten ift. de tidligere år, og der kan jeg se, at den faktisk kun er steget.

Et andet alternativ ville være at starte på Humanistisk Informatik, men jeg vil dog hellere studere psykologi. Jeg er heller ikke rigtig sikker på, hvad jeg kan bruge Hum. Inf. til. Sådan helt konkret.

HJÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆLP! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2013 af klotte (Slettet)

Tag et break og lav noget arbejde eller frivilligt imens du supplerer dit c niveau - så er der nok en bedre chanche.

Tror desværre den stiger ,men kvaliteten af de psykologer der kommer ud i den anden ende er dårligere fordi de har så lidt livserfaring og altid har siddet med snuen i en bog. Skal du nogensinde være en god psykolog skal du arbjde med det og selv udvikles.

Held og lykke


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. juni 2013 af dannysannem

Det lader til at du gerne vil arbejde med mennesker. Hum.Inf handler rigtig meget om mennesker, så vidt jeg er orienteret. Og så kan du specialisere dig i en retning.

Overvej også at tage pædagoguddannelsen i stedet. Måske meget sjovere, og så kan du bagefter tage en kandidat i pædagogisk psykologi. Og så kan du næsten det samme.

Er du i tvivl om hvad du vil, så kan du også tage Pædagogisk Linje på den højskole jeg arbejder på, Rønde Højskole. Vi har en linje pædagogik og psykologi, hvor vi snuser til det at arbejde med mennesker. De andre elever på linjen overvejer forskellige udannelser som fx lærer, psykolog, pædagog, humanistiske uni.uddannelser og socialrådgiver. Fælles for dem er at de gerne vil arbejde med mennesker og finde ud af, hvad de vil. Nogle af dem samler erfaring til kvote 2 ansøgning.

http://www.rondehojskole.dk/linjer/paedagogik-psykologi/

Håber du finder ud af vhad du vil :)


Skriv et svar til: Adgangskvotient for psykologi - stige eller falde?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.