Generelt

Klage over eksamen

21. juni 2013 af loui6607 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen. Jeg håber at der er nogen herinde som kan hjælp mig.

Jeg står i denne triste situation, at jeg desværre er dumpet til eksamen i fysik B (STX) . Da jeg skal op i fuld pensum frafalder mine årskarakter, det er også ensbetydende med at jeg er dumpet i faget. 

Jeg fik aldrig nogle eksamensspørgsmål til fysik og det var først ved træking af eksamensspørgmålet under eksamen, at jeg fandt ud af det. Da jeg er selvstudende har jeg derfor ikke adgang til materialerne på skolens hjemmeside eller retten til at deltage i selve undervisningen, så jeg har derfor aldrig vidst, at der var nogle eksamensspørgsmål tilgængelig. Så jeg har fået eksamensspørgsmålene langt senere end hvad der normalt er tilladt.

Det jeg ville spørger jer om er, har jeg egentligt et grundlag for at klage over den mundtlige fysik eksamen? - på baggrund af at jeg aldrig fik eksamensspørgsmålene.

 

På forhånd tak

 - loui6607

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. juni 2013 af Sapfort (Slettet)

Du burde selv havde læst op på, hvordan eksamen foregår. Du er jo selvstuderende, ikke? Har det overhovedet ikke faldet dig ind, at du burde undersøge, hvordan eksamen afholdes, inden du skulle op?


Svar #2
21. juni 2013 af loui6607 (Slettet)

Jo, jeg burde sikkert havde læst mere grundligt om det, men det er desværre ikke noget som jeg kan ændre på nu.  Men tak for dit svar.

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. juni 2013 af mette48

Du burde vel selv have overvejet hvilke spørgsmål der kunne laves indenfor det pensum du har opgivet til eksamen. Det er ikke sikkert at det er de samme spørgsmål, som resten af din klasse får, da du opgiver fuldt pensum. Jeg går du fra hvad fuldt pensum dækker (bog, sider osv)


Svar #4
22. juni 2013 af loui6607 (Slettet)

# 3 Jeg havde faktisk overvejet hvilke spørgsmål jeg kunne risikere at trække til eksamen og jeg sprugte en af skolens inspektorer om jeg fik de samme spørgsmål som resten af min klasse i de forskellige fag, hvilket han svarede ja til. Jeg ønsker mig faktisk ikke så meget en bedre karakter, men det er mere det, at det ikke er første gang jeg har fået nogle eksamensspørgsmål senere end det man tillader. 

# 1 Men igen er det jo egentligt lidt forskelligt hvordan eksamenerne i de adskillige fag afholdes på gymnasierne, så det kan til tider godt være lidt forvirrende, når skolen ikke er den bedste til at informere en. Da der ikke var vedhæftet nogle eksamensspørgsmål til undervisningsbeskrivelsen, gik jeg udfra, at man ikke fik spørgsmålene på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. juni 2013 af Sapfort (Slettet)

#4 Du får altid udleveret en bekendtgørelse, i den står der omkring eksamen.


Svar #6
22. juni 2013 af loui6607 (Slettet)

# 5 En bekendtgørelse som ikke blev udleveret til mig...

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. juni 2013 af Sapfort (Slettet)

#6 Hvis du ikke har fået en udleveret, så finder du den på nettet.
Det her med: "Jeg vidste ikke, at jeg skulle svare på spørgsmål til eksamen" pjat. Det holder slet ikke.


Svar #8
22. juni 2013 af loui6607 (Slettet)

# 7 Jeg har ikke sagt  at "Jeg vidste ikke, at jeg skulle svare på spørgsmål til eksamen", da jeg sjovt nok ikke vidste, at man fik spørgsmålene på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. juni 2013 af Sapfort (Slettet)

#8 Har du ikke været til fysik C?


Svar #10
22. juni 2013 af loui6607 (Slettet)

Nej, jeg startede med at havde fysik på B-niveau.


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. juni 2013 af Sapfort (Slettet)

Hvad med matematik c?


Svar #12
22. juni 2013 af loui6607 (Slettet)

Nej. Jeg startede med, at havde matematik på A-niveau.

 


Brugbart svar (1)

Svar #13
22. juni 2013 af Sapfort (Slettet)

Min pointe: du har haft andre eksamener, hvor du skulle trække et spørgsmål. Derudover har du haft eksamener før, og du ved at det er ganske naturligt at sætte sig godt ind i, hvad der forventes, inden du skal ind.


Brugbart svar (0)

Svar #14
23. juni 2013 af Hexaemeron (Slettet)

Nu må andre holde op med at være efter trådstarter på uretmæssig vis. Selvfølgelig skal reglerne være overholdt, hvad enten man kan sige, at trådstarter burde have orienteret sig om reglerne selv.

#0 Jeg mener godt, at du kan have en sag.

Find bekendtgørelsen for faget på retsinformation og læs den igennem med særligt henblik på forløbet af den mundtlige eksamen.

Undersøg, hvornår man ifølge bekendtgørelse SKAL have adgang til eksamensspørgsmålene. Det er jo som sådan skolens ansvar, at eksamensforløbet er afholdt efter de foreskrevne regler.

Hvis forløbet afviger herfra bør du overveje at klage.


Brugbart svar (0)

Svar #15
23. juni 2013 af Jerslev

#0: Bekendtgørelsen i fysik B: https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=132647#B24

- - -

mvh

Jerslev


Skriv et svar til: Klage over eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.