Matematik

F(x)=4*x^a

25. juni 2013 af KatrineDueholm (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder her og skal til en mundligt matematik årsprøve imorgen, ville høre om der var nogle som kunne hjælpe mig med et spørgsmål. Det lyder således:

En potensvækst er givet ved f(x)=4*x^a og endvidere at punktet f(7) = 0,571

Bestem en forskrift for f

Jeg håber virkelig på noget hjælp :-)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. juni 2013 af peter lind

Du skal bestemme a. Det gør du ved at løse ligningen f(7) = 4*xa


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. juni 2013 af Arkimedesanton (Slettet)

# 1 da f(7) = 0,571 

 

Så siger du: 0,571 = 4*7^a -> 1/28^(0,571) = a 

 

ikke sandt? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. juni 2013 af peter lind

#2 nej

4*7a = 0,571 <=> 7a = 0,571/4 Man tager derefter logaritmen på begge sider af lighedstegnet


Skriv et svar til: F(x)=4*x^a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.