Matematik

Problemregning 2012

30. juni 2013 af Lommeregner123 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

http://www.gabor.dk/FSA/Matematik/2012%20maj-juni/Problemregningmaj2012.pdf

Jeg mangler hjælp til opgave 6.5, hvor jeg skal beregne Areal/Omkreds af Figur A. 

Det er meget enkelt af finde arelaet hvis man indtegner den på Geogebra, men i hånden er det svært at finde.

Jeg tror man skal bruge Pi. 

Skal man bruge en special formel?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. juni 2013 af 123434 (Slettet)

Jeg får følgende resultater. 6,3) O=10cm+10cm+10cm+10cm=40cm  A=10cm*10cm=100cm^2  6,4) 2*5cm*3,14=31,4cm  


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. juni 2013 af SuneChr

Beregn først arealet af kvartcirklen,  1/4·π·10            Beregn derefter arealet af det halve kvadrat   1/2·102               Træk de to arealer fra hinanden.       Gang dette areal med 2 .               


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. juni 2013 af Gliates (Slettet)

Mange gange tak for hjælpen

Så simpelt! 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. juni 2013 af 123434 (Slettet)

A=100cm^2-b-c  Areal b: 100-(10^2*3,14/4)=22,5cm  Areal c: 100-(10^2*3,14/4)=22,5cm A=100-22, 5cm-22,5 cm=A er ca 55cm^2.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. juni 2013 af SuneChr

Arealet af punktmængden A er helt nøjagtig       50·(π - 2)   og omkredsen er  10·π


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. juni 2013 af 123434 (Slettet)

Har valgt at sige pi=3,14 i 4#


Svar #7
30. juni 2013 af Lommeregner123 (Slettet)

Ved ikke om jeg skal oprette en ny tråd eller kan jeg gøre det i denne tråd, men nu har jeg gjort det i denne tråd;

Hvilket tal har kun en divisor? Svar; 1

Find divisormængdene;

D11

D14

D25

D12

D15

D39

Når man skal finde divisormængde, f.eks ved D11, er det så ikke bare bare et tal, hvor elleve tal går op i?

Træls at være så usikker, når man føler det er rigtigt.

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. juni 2013 af 123434 (Slettet)

7# Et forslag: f.eks. D15=1, 5, 15, 3. Hvilket tal har kun en divisor? Svar; 1. Det er korrekt.


Svar #9
30. juni 2013 af Lommeregner123 (Slettet)

Det er ikke fordi jeg vil have opgaverne løst. Jeg ønsker blot at få dem forklaret, så jeg selv kan arbejde med at finde en løsning.

Når der f.eks står D11, skal man så ikke finde et tal, som er deleligt 11 gange

 

f.eks ved 24, som kan deles med 1,2,3,4,6,8,12?


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. juni 2013 af 123434 (Slettet)

9# Du skal nok finde et tal, der går op i 11, er jeg temmelige sikker på. Nedstående eksempel med 24 er korrekt


Svar #11
30. juni 2013 af Lommeregner123 (Slettet)

Så.. D11 = 1.. 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ?

Altså D11= 2 

Er dette rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #12
30. juni 2013 af SuneChr

# 11          Ethvert primtal har netop to divisorer, nemlig 1 og tallet selv.    11 er et primtal.  (1 er ikke et primtal).


Svar #13
01. juli 2013 af Lommeregner123 (Slettet)

Men hvordan finder man divisormængden i D11?


Svar #14
01. juli 2013 af Lommeregner123 (Slettet)

Men hvordan finder man divisormængden i D11?

Er divisormængden ikke hvor mange det kan deles?

Altså; 11 kan deles med 1, 11

Så divisormængden i D11 er 2?


Brugbart svar (0)

Svar #15
01. juli 2013 af 123434 (Slettet)

D11=(1, 11)


Svar #16
01. juli 2013 af Lommeregner123 (Slettet)

Ok

D11 = 1 - 11

D14 - 1,2,3,7,14

D25 = 1,5,25

D12 = 1,2,3,4,6,12

D15 = 1,3,5,15

D39 = 1,3,13,39

Så burde dette være korrekt

 


Brugbart svar (0)

Svar #17
01. juli 2013 af 123434 (Slettet)

16# 3 går ikke op i 14. Ellers ingen fejl


Skriv et svar til: Problemregning 2012

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.