Tysk

Leitet unter/ leitet an

01. juli 2013 af 123434 (Slettet)

Gibt es einen Unterschied? Vielen Dank im Voraus.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juli 2013 af Tyskfødt (Slettet)

leiten = lede, føre, vejlede

leiden -litt- gelitten = lide

leiden an = lide af en sygdom  Er litt an einer Geisteskrankheit. Sie leidet ständig an Kopfschmerzen. Du leidest wohl an Größenwahnsinn!

leiden unter = udstå, udholde; bruges når der er tale om sjælelige lidelser/smerter.  Die Bevölkerung litt unter den Nachwirkungen des Krieges. Im letzten Winter litten wir unter der extremen Kälte.  Seit dem Tod ihres Mannes leidet sie unter ihrer Einsamkeit.


Svar #2
02. juli 2013 af 123434 (Slettet)

Utrolig brugbart.


Skriv et svar til: Leitet unter/ leitet an

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.