Fysik
Noter
Hej, er der nogle der lige kan skrive, nogle gode noter, til 7.klasse. Det vil være en stor hjælp.
Mvh Thomas
Svar #1
15. juli 2013 af SuneChr
Noter er noget, man nedskriver i forbindelse med undervisningsforløb. At tage noter vil sige at uddrage det væsentligste af undervisningen ved at nedskrive, kort, klart og præcist, hvad der er værd at beholde i sin erindring, eller et slående citat, m.m. ens underviser kom med. Andres noter har man sjældent meget ud af at benytte, da man ikke selv har været en aktiv del i læreprocessen. Dét, du måske søger, er en slags kompendium i Fysik for 7. skoleår? I så fald vil lærebogen og en god formelsamling være at anbefale.
Svar #2
15. juli 2013 af mette48
Lån en fysikbog for 7.klasse på biblioteket.
Læs om et emne og skriv derefter dine egne noter om emnet. Det kan godt være at du skal gå emnet igennem igen, medens du skriver noterne.
I 7.klasse har I næppe brugt formler, så du skal ikke bruge en formelsamling.
Svar #3
15. juli 2013 af Piloten123
Mette, hvornår lærer man om formler i folkeskolen? Og kan du anbefale en god fysik/kemi bog på 7.klasse niveau?
Svar #4
16. juli 2013 af NadiaNK (Slettet)
Du skal ikke regne at folk ville dele deres noter, og hvis de ville fx lad os sige jeg deler mine noter, så er det ikke sikkert du forstår dem alle, fordi alle har en forskellig måde at forstå på. Der kan være forskellige forklaringer om et emne og man ved aldrig hvilken måde du forstår det.
Svar #5
16. juli 2013 af Piloten123
Ja, det forstår jeg godt Nadia. Men kan I så ikke bare nævne nogle gode fysik bøger, hvor man kan finde meget i dem?
Svar #6
16. juli 2013 af NadiaNK (Slettet)
Svar #8
16. juli 2013 af Yang (Slettet)
Hej Thomas.
Jeg mener, den fysikbog vi havde, da jeg gik i 7.klasse hed "Ny Prisma 7". Ganske udmaerket fysik/kemibog paa folkeskoleniveau. Bogen tilhoerer vist ogsaa en serie, saa man i 8.klasse kan bruge "Ny prisma 8" og i 9. "Ny prisma 9".
Svar #9
16. juli 2013 af mette48
Ny Prisma serien er efterhånden ikke så ny mere, men den er stadig udmærket. Der er ganske givet kommet nye bøger siden jeg stoppede med at undervise. Se hvad de har på biblioteket, tal med bibliotekaren om hvad der er til 7. klasse.
Svar #10
16. juli 2013 af mette48
Sammenhænge mellem fysiske begreber begynder nok i 8. klasse, der kan være lidt i 7.klasse (massefylde) og i 9. klasse kommer der bl.a. sammenhænge i Ohms lov m.m.
Der bliver kun undtagelsesvis simple beregninger i folkeskolen.
Fysik/kemi lider i folkeskolen under et efterhånden meget begrænset timetal. En stor del af tiden skal bruges til at vænne eleverne til at lave forsøg og drege konklutioner af de forsøg der laves.
Desværre kniber det også med at de udvalgte emner ligger på abstraktionsniveau, hvortil psykologer og lignende ikke mener eleverne på nået på det aktuelle klassetrin.
Svar #12
17. juli 2013 af NadiaNK (Slettet)
Svar #14
17. juli 2013 af mette48
Du skal ikke forvente at kunne købe skolebøgerne i en boghandel. Skolerne køber direkte fra forlaget. Du kan se på nettet om du også kan købe dem, men jeg er ikke sikker.
Det nemmeste er at låne bøgerne på biblioteket.
Svar #15
18. juli 2013 af Yang (Slettet)
Jeg vil ogsaa anbefale, at du laaner boegerne. Det bliver lidt dyrt "viden" taget i betragtning, at naesten alt hvad du laerer i fysik/kemi paa folkeskoleniveau enten bliver afkraeftet eller anset for ubrugelig viden, naar du kommer videre i uddannelsessystemet.
Du kan evt. starte med at laane bogen ved det lokale bibliotek, og saa er jeg sikker paa, at naar skolen starter, at du kan laane den eller en lignende paa via dit skolebibliotek.
Skriv et svar til: Noter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.