Matematik

Mængder

16. juli 2013 af BraveHeart9 (Slettet)

Angiv på ufuldstændig listeform, disse mængder:

a)   A={ x∈ N I 20 < x }

A= {21, 22, 23, ...}

b) B={x∈N I x2> 10}

B={4, 5, 6, 7, 8,...}

Afgør om der gælder, at A⊆B eller B⊆A

Jeg har sagt, at A⊆B. Er det korrekt? 

__________________________________________________

Lad A være mængden af alle kvadrattal, der er mindre end 50 og lad B være mængden af alle tal, der er mindre end 50 og tilhører 4-tabellen.

a) Opskriv på fuldstændig listeform de to mængder A og B. 

A= {1, 4, 9, 16, 25, 36, 49}

B={4, 8, 12, 16, 20, 24, 28, 32, 36, 40, 44, 48}

b) opskriv på fuldstændig listeform A∩B og A∪B

A∩B = {4, 16, 36}

A∪B = {1, 4, 8, 9, 12, 16, 20, 24, 25, 28, 32, 36, 40, 44, 48, 49} 

____________________________________________________

Beskriv disse mængder (skriv dem på listeform hvis muligt)

a) R∩{x∈N I x<5}

Jeg har sagt, at R∩{x∈N I x<5}= {1, 2, 3, 4}

b) Z∩{ x∈ R I x>0} 

Jeg har sagt, at Z∩{ x∈ R I x>0} = N

c) Z\Q

Jeg har sagt, at Z\Q=Z, men jeg er ikke sikker?

d) {x∈R I 5 ≤ x ≤ 10}

jeg har sagt, at {x∈R I 5 ≤ x ≤ 10}={5, 6, 7, 8, 9, 10}

 

Jeg haaber, der er nogle, der har tid til at se disse opgaver igennem. Paa forhaand mange tak :) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. juli 2013 af Mayaaa (Slettet)

#0 ad 1/2 er korrekte

ad 3 er a) og b) er korrekte. Men c og d er forkerte ...

ad c) Eftersom Z⊆Q er Z\Q⊆Z\Z=Ø

ad d) {x∈R I 5 ≤ x ≤ 10}=[5;10]


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. juli 2013 af Andersen11 (Slettet)

Jeg er helt enig med bedømmelsen i #1.

Svaret for 3 c i #0 ville være korrekt, hvis det drejede sig om Z∩Q , idet Z⊂Q .

Svaret i 3 d i #0 ville være korrekt, hvis det drejede sig om {x∈N I 5 ≤ x ≤ 10} .


Svar #3
16. juli 2013 af BraveHeart9 (Slettet)

gud det er rigtigt. jeg havde overset R og antaget det var N. angående 3c er jeg klar over, at Z er en ægte delmængde af Q, så når man skal bestemme mængdedifferensen af Z og Q, er det så derfor at det giver den tomme mængde?

Brugbart svar (1)

Svar #4
16. juli 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Mængden Z \ Q består af alle de hele tal, der ikke er rationale tal. Da ethvert helt tal også er et rationalt tal (Z ⊂ Q), er denne mængde tom, dvs.

Z \ Q = Ø


Svar #5
16. juli 2013 af BraveHeart9 (Slettet)

Ok. Tak for det. Det gav god mening. :-) 


Skriv et svar til: Mængder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.