Matematik

Brøker

31. juli 2013 af came (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! 

Jeg har følgende opgave: ((1/9)-(1/2)) / (3/5)

Jeg starter med at finde en fælles nævner i nævneren og ganger tællerne med hvor mange gange man ganger nævneren: 2/18 - 9/18 = -7/18

Nu skal jeg dividere min nye brøk med 3/5, og det gør jeg ved at gange tælleren i den ene brøk med nævneren i den anden brøk: 

-7/18 / 3/5 

-7*5 =-35 (tælleren)

18*3=54

Jeg får altså resultatet til at være -35/54

Min facitliste siger dog at resultatet skal blive -35/18? Er der nogle der kan se hvor jeg har lavet en fejl, hvis jeg har det? 

På forhånd tak for hjælpen :) 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. juli 2013 af SuneChr

Dit resultat er helt korrekt og facitlistens resultat er ukorrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. juli 2013 af SuneChr


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. juli 2013 af mette48 (Slettet)

Enig med #1 dit svar er rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. juli 2013 af PeterValberg

Enig med at resultatet er:  -35/54

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.