Matematik

parameterfrsmtilling

03. august 2013 af Cerebrum (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. jeg håber nogen kan hjælpe mig med at hvordan man kommer fra (x,y)=(6 5)+t(2 1) til forskriften y=0,5x+2????    mange tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. august 2013 af PeterValberg

Den rette linje i planen har ligningen

hvor normalvektoren er:

og det kendte punkt er (x0,y0)

Fra parameterfremstillingen aflæses det kendte punkt til (6,5)

Normalvektoren kan være tværvektoren til retningsvektoren.
Retningvektoren aflæses til:

Normalvektoren bliver således:

Indsæt det kendte punkt og koordinaterne for normalvektoren i linjens ligning:

reducér og omskriv til formen:   y = ax + b

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. august 2013 af PeterValberg

se eventuelt denne video [ LINK ] ca. 5 min 39 sek. inde i videoen 
gennemgår hun omskrivning fra parameterfremstilling til ligning

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
03. august 2013 af Cerebrum (Slettet)

Mange tak Peter Valberg. men det giver ikke 0,5x+2. Det giver y=x+6. det bare fordi jeg har kigget på et eksempel med same tak men ener med forskift y=0,5x+2  se                                                                                                                     http://www.matematikfessor.dk/lessons/parameterfremstilling-for-linjen-237#


Svar #4
03. august 2013 af Cerebrum (Slettet)

min fejl sorry  har fundet fejlen


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. august 2013 af LubDub (Slettet)

2D

for at kunne opskrive

                              • linjens ligning

                                          skal man kende et punkt på linjen og en normalvektor til linjen

                              • linjens parameterfremstilling

                                          skal man kende et punkt på linjen og en retningsvektor til linjen


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. august 2013 af mette48 (Slettet)

(x,y)=(6, 5)+t(2, 1)

x=6+2t

y=5+t   ⇒ t=y-5      t indsættes ovenfor

x=6+2*(y-5)

x=2y-4

2y=x+4

y=x/2+2


Skriv et svar til: parameterfrsmtilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.