Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Profitmaksimering

06. august 2013 af KittyB (Slettet)

Har hårdt brug for hjælp - kan simpelthen ikke hitte rede i det med profitmaksimering (ud over at det er MC=MR)

 

Har markedsefterspørgslen

D(p) = 500-2p

Og en  omkostningsfunktion:

C(q) = 4q + 100

 

HVORDAN finder jeg frem til profitmax ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. august 2013 af Andersen11 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. august 2013 af christinacomaco (Slettet)

Har du skrevet markedsefterspørgslen rigtigt her?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. august 2013 af weee (Slettet)

Skulle der ikke have stået:

D(q) = 500 - 2q  ??


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. august 2013 af Computer1 (Slettet)

Efterspørgselsfkten skulle være god nok.

Hvis tilfældet er perfekt konkurrence som jeg antager det er, kan du blot sætte afsætningskurve - den inverse efterspørgselskurve lig MC. MC kan findes ved at differentiere cost funktionen. Herefter kan du isolere den optimale q*. p* bliver da lig MC.

D(p)=500-2p   => P=250-0,5q

C(q)=4q+100  => MC(q)=P=4

P=MC => 250-0,5q=4   => 246=0,5q => q*=492 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. august 2013 af christinacomaco (Slettet)

#4

Det er da noget vrøvl. Se den 3. nederste linie du har skrevet. Hvor dukker q pludseligt op fra? Du kan jo netop ikke finde den inverse uden at have et "q" et eller andet sted i ligningen fra start af...

Eller har jeg helt misforstået noget?


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. august 2013 af Computer1 (Slettet)

D står for demand hvilket svarer til den efterspurgte mængde. Vi har her, at den efterspurgte mængde D(p)=q(mængde) som funktion af prisen p. Jeg inverterer blot efterspørgselsfktnen.

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. august 2013 af christinacomaco (Slettet)

Ok, så har jeg misforstået det. Men så giver det hele pludselig mening. Tak for info.


Skriv et svar til: Profitmaksimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.