Debat

Gymnasiet - spørgsmål

07. august 2013 af Ansi96 (Slettet)

Heeey

skal starte i gymnasiet på mandag. Jeg har valgt linjen samfundsfag B, engelsk A, psykologi C

Men jeg overvejer kraftigt at skifte studieretning allerede nu til biotek A, matematik A, fysik B, fordi jeg gerne vil være dyrlæge når jeg bliver ældre.

er bare sygt bange for at jeg ikke kan klare de fag - hvor svært er det egentlig? har hørt det er den tungeste linje, men så slemt kan det vel ikke være?

og kan man skifte linje inden man starter? :)

 

tak på forhånd 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. august 2013 af haninh (Slettet)

Hej

den linje du beskriver, Samf B, Engelsk A og Psy C, lyder som den studieretning jeg havde :) Hvilket gymnasium skal du starte på?

Efter min erfaring så var min linje den nemmeste, den linjer du overvejer at skifte til fik mange flere prøver og afleveringer, men i 1.g har du et halvt år med lidt almindelig undervisning og så er der en del fokus på andre ting som fx latin, AT og en periode med naturvidenskab hvor man skal måle en sø osv. og aflever en opgave. men ja, du kan sagtens nå at skifte linje, det var der 1 fra min klasse der gjorde, hun var den klogeste og allerede efter en måned skiftede hun tilbage til os igen. hun gjorde det inden jul. og året efter skiftede en dreng klasse og kom ind i vores, så du kan godt så længe du har en god grund. pigen skiftede fordi hun ville gerne udfordre sig selv, da hun er vildt god til bio og matematik og drengen skiftede fordi han blev mobbet i sin gamle klasse. Men det skal lige siges at i 3.g har du lov til at vælge ekstra fag eller tage dem i et højere niveau. Jeg havde mat C og psy C og hæv begge fag om til B niveau. Håber det hjalp :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. august 2013 af Lividia (Slettet)

Det bedste råd jeg kan give dig til at få det snit du skal bruge for at komme ind på dyrlægestudiet(10.7) er at vælge den studieretning du vil klare dig bedst i. På den måde opnår du det højeste gennemsnit og du kan efter gymnasiet supplere de fag du har brug for for at kunne søge ind på uddannelsen. Hvis du ender med at vælge en linje, hvor du ikke føler du vil kunne opnå det gennemsnit, så vil jeg ikke mene det er en god idé. Det var i hvert fald mit forslag. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2013 af ajensen112 (Slettet)

har selv biotek A, matematik A, Fysik B, og jo det siges at være den tungeste linje og sammenligner man vores time antal med time antallet på de andre linjer har vi flest, men kan ikke forestille mig en anden linje nok også fordi jeg interessere mig for fagene. Hvis du godt vil være dyrelæge synes jeg du i løbet af grundforløbet er bedre til det naturvidenskabelige end den linje du har valgt, du skal vælge den linje hvor du føler du kan få den højste snit for der kræves et stort snit for at blive dyrelæge. efter gymasiet kan du så tage de fag du mangler for de ser kun på om du har bestået dem og ikke hvilket karakter. Karakteren de ser på er den du har på dit eksamensbevis. 


Skriv et svar til: Gymnasiet - spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.