Generelt

USA eller efterskole?

11. august 2013 af EmeliB (Slettet)

Hej alle sammen.

Jeg skal til at starte i 9. klasse imorgen og jeg ved stadig ikke hvad jeg skal efeter.

Hvor jeg var ynger har jeg altid gerne vlle tage på efterskole (Ranum) og jeg var ude og se den i 8. klasse og jeg vidste bare at det var den efterskole jeg ville gå på, men så en månde efter spurgte min far mig om jeg ikke ville til USA og gå på High School et år i stæet for, og det ville jeg slf. gerne.

Jeg skulle sende min ansøning ind til MyEducation (dem jeg skal rejse til USA med), men nu er jeg blevet i tvivl om jeg heller vil på efterskole. Her er nogen af grundne:

Jeg har en mormor der er blevet rigtig syg (kræft), og når man tager til USA må man ikke bare tage hjem, så jeg kan ikke tage hjem hvis der sker noget med hende.

Jeg har fået den mest fantastiske kæreste, og jeg tror virkelig godt at vi kunne være sammen i lang tid inu.

Jeg er ikke sikker på at jeg kan følge med i skole i USA (får 4, 7 og i engelsk + at alt kommer til at blive på engelsk, så der kommer til at være meget man ikke ved hvad betyder)

Håber virkelig at i vil hjæpe mig, for jeg skal jo snart til at sende ansøninger ind :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. august 2013 af Pettson

Måske ville det være en god ide at bruge det kommende skoleår i 9. klasse til at arbejde benhårdt på at få 'Danmarks bedste' afgangsprøve fra folkeskolen - i alle fag.
Med baggrund i, at du måske vil rejse til USA næste år, kunne du samtidig satse ekstra meget på at blive super god til engelsk - og til dansk (dit modersmål vil altid være dit udgangspunkt for at lære fremmedsprog).
Fx kan du træne ved at læse skønlitteratur på engelsk - du kan få hjælp til at vælge tekster hos din engelsklærer og fra bibliotekaren på nærmeste folkebibliotek.

Du kunne jo lave en personlig målsætning om, at du vil arbejde for at opnå et karaktergennemsnit på mindst ...


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. august 2013 af LarsJensen0 (Slettet)

Hej,

det er klart trælst at have et familiemedlem som er syg, og kan nemt bremse et år i udlandet. Husk dog på at der kommer mange år fremover hvor det også er naturligt at være afsted. Efter 3g. på uni osv. Alt efter hvad du vil og kan.

Angående efterskole og din kæreste, så skal du være opmærksom på at det er svært at klare et distance-forhold. Det er meget nemt at få en (to, tre, fire...) ny kæreste på en efterskole, hvor man jo er sammen om alt 24/7. Kæresten går i øvrigt og keder sig derhjemme...

Så jeg kan ikke fortælle dig hvad du skal, men jeg vil da anbefale dig at gå til den i 9. og, så vælge ud fra hvordan det ser ud omkring juletid.

Hilsen Lars


Svar #3
12. august 2013 af EmeliB (Slettet)

Hej Lars. 

Tak for svarene :)

Det er lige præcis det jeg har tænkt om tingene, men det er jo som sagt lidt svært nu når jeg snart skal til at sende ansøgninger ind hvis jeg skal have en change for at komme på efterskole eller til USA.


Svar #4
12. august 2013 af EmeliB (Slettet)

Hej Pettson.

Det har jeg også tænkt mig at gøre lie meget hvad (læser også enelsk skønlitteratur), men det er bare det om jeg skal tage til USA eller efterskle jeg ikke kan finde ud af 


Skriv et svar til: USA eller efterskole?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.