Matematik

Ligningsystemer

18. august 2013 af Jauz (Slettet) - Niveau: B-niveau

*Ligningssystemer

Jeg har selv lige siddet og prøvet at regne disse to ud: 

a) x + y = 50 

x - y = 12 

_________________

b) 2x + 3y = 8 

3x-4y = -5

Men det jeg har lavet er sikkert forkert, så jeg ville høre om hvordan I ville regne disse ud? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2013 af mathon

   I:   x + y = 50 
   II:  x - y = 12                 adder I og II

       2x = 62
       x = 31                      som indsat i     I:   x + y = 50
giver

      31 + y = 50
      y = 19

     


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. august 2013 af mette48 (Slettet)

b)  I:  2x + 3y = 8

     II:  3x-4y = -5

gang I med 3 og gang II med 2, så der er lige mange x i de to ligninger.

træk den ene ligning fra den anden som i a hos #1


Skriv et svar til: Ligningsystemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.