Kemi

koncentration af kaliumpermanganat-opløsningen?

19. august 2013 af DKPS (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej håber på noget hjælp tak på forhånd 

 

Kaliumpermanganat skal indstilles på natriumoxalat - (COO)2Na2 efter følgende afstemte reaktion:

 

16H+ + 5(COO-)2 + 2MnO4-→ 2Mn++ + 10CO2 + 8H2O

 

Afvejet natriumoxalat mg                              Forbrug af kaliumpermanganat ml

146,2                                                          22,57

149,3                                                          22,97

143,5                                                          22,18

 

a) Hvad er den præcise koncentration af kaliumpermanganat-opløsningen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2013 af mathon

M(Na2C2O4) = sum({2,2,4}*{22.990,12.011,15.999}) g/mol = 133.998 g/mol


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. august 2013 af mathon

Afvejet natriumoxalat mg
   146,2 mg ≡ 1,091 mmol
   149,3 mg ≡ 1,114 mmol
   143,5 mg ≡ 1,071 mmol

                  

                                                                                         


Svar #3
19. august 2013 af DKPS (Slettet)

Kan man løse det på en anden måde med en almindelig lommeregner?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. august 2013 af mathon

#2
 

Afvejet natriumoxalat mg           ækvivalent med           kaliumpermanganat              kaliumpermanganatkonc.   
   146,2 mg ≡ 1,091 mmol                                   0,4•(1,091 mmol) = 0,4364 mmol            0,019335 M
   149,3 mg ≡ 1,114 mmol                                   0,4•(1,114 mmol) = 0,4456 mmol             0,019399 M
   143,5 mg ≡ 1,071 mmol                                   0,4•(1,0711 mmol) = 0,4284 mmol           0,019315 M


den nøjagtige kaliumpermanganatkoncentration
beregnes som det aritmetiske middeltal

                                c(KMnO4)  =  (sum({.019335,.019399,.019315}) / 3) M  =  0,01935 M

                  

                                                                                         


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2019 af Verittas (Slettet)

Hej ved det er et gammelt spørgsmål,

#4

#2
 

Afvejet natriumoxalat mg           ækvivalent med           kaliumpermanganat              kaliumpermanganatkonc.   
   146,2 mg ≡ 1,091 mmol                                   0,4•(1,091 mmol) = 0,4364 mmol            0,019335 M
   149,3 mg ≡ 1,114 mmol                                   0,4•(1,114 mmol) = 0,4456 mmol             0,019399 M
   143,5 mg ≡ 1,071 mmol                                   0,4•(1,0711 mmol) = 0,4284 mmol           0,019315 M


den nøjagtige kaliumpermanganatkoncentration
beregnes som det aritmetiske middeltal

                                c(KMnO4)  =  (sum({.019335,.019399,.019315}) / 3) M  =  0,01935 M

                  

                                                                                         

men hvorfor dividere du med 3, når du skal finde koncentrationen?


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. oktober 2019 af Verittas (Slettet)

.

Skriv et svar til: koncentration af kaliumpermanganat-opløsningen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.