Matematik

hjælp

19. august 2013 af LW09 (Slettet)

Hejsa er der nogle som kan hjælpe mig :)

 

Angiv, uden brug af cas, samtlige stamfunktioner til hver af følgende
funktioner

 

a) f (x) = 7

F(x) = 7x + k

b) f (x) = 2x − 8 − 1/x , x > 0

c) f (x) = x−5

d) f (x) = 13x

Er den første korrekt? og hvordan var det lige man løste de andre uden brug af lommeregner? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ja, den første er korrekt.

b) c) Benyt den generelle regel  ∫ xn dx = xn+1/(n+1) + k , n≠ -1 , samt ∫ (1/x) dx = ln(|x|) + k .

d) Benyt omskrivningen    f(x) = 13x = ex·ln(13)


Svar #2
19. august 2013 af LW09 (Slettet)

 

∫ xn dx = xn+1/(n+1) + k , n≠ -1

b)F(x) = x2 − 8x − ln x + k ; 

 

∫ xn dx = xn+1/(n+1) + k , n≠ -1

c) F(x) = −1 x− + k 

 

 


Svar #3
19. august 2013 af LW09 (Slettet)

I d isolere man så ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

b) Benyt hjælpen i #1 på hvert led i funktionen.

c) Benyt den første regel i hjælpen med n = -5 .


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej. I d) benytter man reglen for integration af en eksponentialfunktion

∫ eax dx = (1/a)·eax + k


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.