Matematik

Reducering af brøk

22. august 2013 af HardKaare06 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, er igang med en matematik aflevering men er gået i stå ved en reducering af denne brøk.

 

c3 bd2/cbd

og

a2+ b2  + 2ab/a2-b2

 

Er lidt usikker på om de kan reduceres eller ej.

 

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. august 2013 af mathon

        c3bd2/(cbd) = c3• b1•d2•c-1•b-1•d-1 = (b1•b-1) • (c3•c-1) • (d2•d-1) = b1-1 • c3-1 • d2-1 = 1•c2d = c2d


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. august 2013 af mathon

                  a2+ b2 + 2ab = (a + b)2                       a2- b2 = (a + b)(a - b)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2013 af 123434 (Slettet)

(a+b)^2:(a+b)(a-b)   (a+b)/(a-b) Er det korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2013 af Chrystine (Slettet)

Ja:

     (a+b)2                    a+b
---------------      =    -----------
 (a+b)(a-b)                  a-b

 

(a+b≠0 og a-b≠0)


Skriv et svar til: Reducering af brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.