Matematik

sin-relation

23. august 2013 af verman (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. jeg sidder og døjer med en omvendt sinus relation.

Jeg skal finde vinkel B for vilkårlig trekant og har følgende vinkler:

C=31,4

b=10,4

c=8,7

Jeg har derfor opsat en sin-relation således:

sin(B)/10.4=sin(31.4)/8.7

Men jeg ved ikke hvordan jeg skal regne det ud herefter,

 

Håber der er en der kan hjælpe derude:)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2013 af mathon

         sin(B)/10.4 = sin(31.4)/8.7               multiplicer på begge sider med 10.4

         sin(B) = 10.4 • sin(31.4) / 8.7

         B = sin-1[10.4 • sin(31.4) / 8.7]


Svar #2
23. august 2013 af verman (Slettet)

1000 tak :) forstår det nu


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Vær dog opmærksom på sinusfælden, idet

B2 = 180º - sin-1[10,4 · sin(31,4º) / 8,7]

også er en mulig løsning til det forelagte problem.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2013 af SuneChr

Som anført i # 3

Vedhæftet fil:SP 2308131812.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2013 af mathon

generelt eksempel på en trekant med to løsninger:


Skriv et svar til: sin-relation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.