Matematik

algebra

23. august 2013 af mia98 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Kvadratet har en sidelængde på (2x-1) cm. 

B) skriv et udtryk for kvadratets areal. 

Jeg er kommet frem til at udtrykket er: (2x-1)

Derefter bliver jeg bedt om at beregne arealet når x er ligmed 1,5

Jeg er så kommet frem til: 

(2x-1)2= (2x-1)(2x-1) = 4x2- 2x-2x+1 = 4x2-4x+1 

Jeg ved at jeg skal erstatte x med 1,5 i 4x2-4x+1, men jeg ved ikke hvordan jeg regner det ud. 

hjææælp! og på forhånd tak! :)

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Udregn (2x-1)2 , hvor x = 1,5 , dvs

A = (2·1,5-1)2 = (3-1)2 = 22 = ...

Husk, at arealet her har enheden cm2 .


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. august 2013 af LeonhardEuler

#0

Nu har #1 vejledt dig, med en nemmere metode til at udregne udtrykket. Men for at svare på dit spørgsmål:

Indsæt 1,5 i x'ernes plads og udregn:

Og husk at angive resultatet cm2


Svar #3
23. august 2013 af mia98 (Slettet)

Så i den næste opgave, hvor man skal udregne (2x-1)2, hvor x = 2

(2x-1)2 = (2·2-1)= 3= 6 cm2

Er det rigtigt?  


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er korrekt fremgangsmåde, og 32 er også korrekt, men 32 betyder ikke 3·2 , men 3·3 , så dit slutresultat er ikke korrekt.

Husk at an er en kortform for produktet af a med sig selv, hvor a er faktor i alt n gange.

an = a · a · ... · a
        i alt n faktorer


Svar #5
23. august 2013 af mia98 (Slettet)

Okay mange tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: algebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.