Matematik

Hjææææææælp!!!!!

24. august 2013 af Jegharswag123 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hvad er,  12x - (3x + 4) - (-5 + 2x)    ,      81y - (45y - 7) - (-3y + 28)     og     (6a + 3b + 8) - (4a - 6b - 9) - (-2a + 7b - 6) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2013 af JG0005 (Slettet)

1. 7x+1

2. 39y-21

3. 4a + 2b +23 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2013 af JG0005 (Slettet)

udregning:

1. 12x-3x-4+5-2x 

2. 81y-45y+7+3y-28

3. 6a+3b+8-4a+6b+6+2a-7b+6


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2013 af SuneChr

Når der står minus foran en parentes, løfter man parentesen, hæver den, ved at ændre alle fortegnene inde i parentesens led.

- (a + b - c)  =  - a - b + c


Svar #4
24. august 2013 af Jegharswag123 (Slettet)

Tusind tak for udregningerne. Men hvordan var det nu jeg fandt resultatet? :ii


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2013 af JG0005 (Slettet)

kig på #3 angående parentes regler:)

på #2 har jeg bare hævet parenteser.

på # 1 har jeg bare lagt tallene sammen fra #2 :) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. august 2013 af mette48 (Slettet)

Den sidste er da forkert

jeg synes du selv skal finde fejlen og rette den uden hjælp

for øvrigt mener jeg ikke der er neget hjælp i blot at regne opgaverne for spørgeren. Det lærer hun ikke noget af


Svar #7
24. august 2013 af Jegharswag123 (Slettet)

Det kan jeg godt se. Men min lærer finder altid resultatet på en lommeregner.. Hvis jeg fx skal skrive en af de udregninger du har lavet for mig på lommeregner hvordan skal jeg så skrive det, man kan jo ikke skrive y x a b og andre bogstaver på lommeregner. :-))


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. august 2013 af JG0005 (Slettet)

#6 

(6a + 3b + 8) - (4a - 6b - 9) - (-2a + 7b - 6) giver da 4a + 2b +23


Svar #9
24. august 2013 af Jegharswag123 (Slettet)

81y - (45y - 7) - (-3y + 28) = 18y er det rigtigt? o_o


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det er din mellemregning for det sidste stykke, der er forkert i #2.


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej, det er ikke korrekt. De korrekte svar er givet i #1.


Svar #12
24. august 2013 af Jegharswag123 (Slettet)

Hov. 7x+1 = 8?


Svar #13
24. august 2013 af Jegharswag123 (Slettet)

Jeg skal både forkorte og skrive det rigtige resultat. I min bog giver de et eksempel, - 2x - (3x + 5x)= -10x


Brugbart svar (0)

Svar #14
24. august 2013 af Dulugtergrimt (Slettet)

#13

Lad mig spørge... forstår du eksemplet? Prøv at lave udregningerne for det.


Svar #15
24. august 2013 af Jegharswag123 (Slettet)

Hvad mener du?


Brugbart svar (0)

Svar #16
24. august 2013 af JG0005 (Slettet)

dit eksempel med -2x-(3x+5x)=-10x, vis os hvordan din bog er kommet frem til det svar..


Svar #17
24. august 2013 af Jegharswag123 (Slettet)

Det ved jeg ikke det stod bare i bogen..


Brugbart svar (0)

Svar #18
24. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#17

Forstår du det eksempel? Kan du forklare, hvorfor det reduceres sådan til det givne resultat?


Brugbart svar (0)

Svar #19
24. august 2013 af JG0005 (Slettet)

prøv og vis os mellemregningen for dit eksempel. 


Brugbart svar (0)

Svar #20
24. august 2013 af Dulugtergrimt (Slettet)

@Jegharswag

Altså.. Vi forstår godt opgaven og hvordan den løses. Eksemplet bør derfor ikke være ment som en forklaring til os på, hvad det er du skal. Det er vi alle klar over. Men målet er, at du selv skal lære at løse opgaven, så du fremover kan regne dig frem til dette, uden at skulle forbi studieportalen. Det er derfor jeg spørger dig: Det eksempel du selv kommer med fra din bog... Forstår du selv, hvorfor resultatet er, som det er? Hvis ikke, så er det fordi vi skal have fat helt nede i det basale. Hvis det er sådan, så må vi gøre det - men vi skal bare vide, hvor meget du kan selv, og altså hvor vi skal starte.


Skriv et svar til: Hjææææææælp!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.