Matematik

HJÆLP!

24. august 2013 af cursedyou (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan løses sådanne opgaver? Vil gerne have en fuld forklaring.

4x = 6x-2 / 5 

og

7 / x - 2 = 4

Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. august 2013 af Krabasken (Slettet)

Jeg gætter på, at du har snydt for paranteser, og at der i virkeligheden skulle have stået

4x = (6x - 2) / 5

Gang med 5 på begge sider, så brøken forsvinder

væk med parentesen

og saml x-leddene på venstre side

:-)

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. august 2013 af Krabasken (Slettet)

Også her har du vist glemt en parentes

7 / (x - 2) = 4

Gang med (x - 2) på begge sider, så brøken forsvinder

Gang ind i parentesen

Saml x-leddene på venstre side

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2013 af 123434 (Slettet)

7/(x-2)=4

7/(x-2)*(x-2)=4(x-2) Det modsatte af division, multiplikation.

7=4x-8

15=4x

x=15/4

x=3,75

 

 

 

 


Svar #4
25. august 2013 af cursedyou (Slettet)

Der er ingen parenteser i regnstykket, det står som fortalt.

"/" vil sige at dividerer 


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, der er ikke parenteser i din trykte bog, fordi den sikkert bruger vandrette brøkstreger som her

og

Hvis du kan bekræfte, at ligningerne ser således, skal der benyttes parentes om en nævner eller en tæller, hvori der er mere end eet led, når man benytter formatet med skrå brøkstreger / .


Svar #6
02. september 2013 af cursedyou (Slettet)

#5 rigtig, kan du hjælpe med at regne den ud så?


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Du skal i begge tilfælde gange på begge sider med nævneren (det, der står under brøkstregen)

Tilsidst reducerer du og ender med x = ?

:-) 


Skriv et svar til: HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.