Matematik

Løs ligningssystemet?

25. august 2013 af annaeli (Slettet) - Niveau: B-niveau

2x+3y=3

3x+2y=7

Kan en forklare mig, hvad jeg skal gøre? Har ingen idé. Kan I måske vise mig hvordan man løser den første, og så prøver jeg selv at lave den anden


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ligningssystemet kan løses ved substitutionsmetoden eller ved "lige store koefficienters metode".

Lige store koefficienters metode: Gang Ligning 1 med 3, og gang med Ligning 2 med 2, træk de to resulterende ligninger fra hinanden og løs den resulterende ligning i y . Indsæt den fundne løsning for y i en af de oprindelige ligninger og løs for x.


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. august 2013 af 123434 (Slettet)

2x+3y=3 

ll 3x+2y=7

Hvis vi ganger 2*3=6.

l 6x+9y=9

ll 6x+4y=14

6x+9y-(6x+4y)=9-14

6x+9y-6x-4y=-5

5y=-5

y=-1

2x-3=3

2x=6

x=3

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2013 af LeonhardEuler

El. Brug substitionmetoden:

l       

ll      

 

Isolere y i l:

 

Og substituere ind i ll

 

Nu har du en ligning med en ubekendt. Bare isolere x.

Nu da du har x, kan du finde y ved at indsætte værdien af x i en af ligningerne og isolere y.


Skriv et svar til: Løs ligningssystemet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.