Matematik

Reducering

25. august 2013 af Sandratonsorn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Reducering har aldrig været min stærke side.. 
Jeg har fået to reduceringsopgaver, som lyder:
x(x-2y)+2y(x+2y) og a(2a+b)+b(2b+a)

Hvordan løser jeg disse? De må meget gerne besvares med mellem regninger, så jeg kan få et indblik i hvordandet er blevet gjort. 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Gang ind i parenteserne og træk sammen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. august 2013 af LubDub (Slettet)

             x • (x - 2y) + 2y • (x + 2y) = x2 - 2xy + 2xy + 4y2 = x2 + 4y2

             a • (2a + b) + b • (2b + a) = 2a2 + ab  + 2b2 + ab = 2a2 + 2ab + 2b2


Svar #3
26. august 2013 af Sandratonsorn (Slettet)

Tusinde tak! 
Jeg forstår bare ikke helt hvorfor, at fx. a*(2a+b) ikke giver 3a+ab istedet for 2a2+ab
Er der en af jer der kan forklare det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2013 af LubDub (Slettet)

                                          a • a = a2

er ikke det samme som

                                          a + a = 2a


Svar #5
26. august 2013 af Sandratonsorn (Slettet)

Aha! Tusinde tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.