Matematik

Hej med jer!!!

25. august 2013 af shapour2011 (Slettet)
Når differensen mellem det femdobbelte af et tal og tallets halvdel divideres med 5, bliver kvotienten 4 større end tallet find dette.

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2013 af exatb


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2013 af Dulugtergrimt (Slettet)

(5x - x/2) / 5 = x + 4

5x - x/2 = 5x + 20

-x/2 = 20 <=> x = -40


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Jeg er altid lidt i tvivl om, hvad der præcist menes med "differensen mellem a og b". Menes der a - b , eller b - a ? jeg har indtrykket af, at man i dagligdags sprogbrug kan slække lidt på præcisionen og at mange vil være tilbøjelige til at mene den ikke-negative forskel |a-b| mellem de to tal, dvs. man vil tænke på differensen som et ikke-negativt tal. Jeg vil selv være tilbøjelig til at pege på a - b som differensen mellem a og b, og det er også hvad der er benyttet i #2. Men hvis man nu antog, at man kunne acceptere |a-b| som differensen i stedet, ville ligningen i problemet skulle læses som

|5x - x/2| / 5 = x+4 ,

der splittes i de to ligninger

x ≥ 0 ∧ 5x - x/2 = 5x + 20 (der ikke har nogen løsning) ,

eller

x < 0 ∧ x/2 - 5x = 5x + 20 , med løsningen x = -40/19


Svar #4
27. august 2013 af shapour2011 (Slettet)

mange tak for jers hjælp!!!


Skriv et svar til: Hej med jer!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.