Matematik

Hjælp reduktion

26. august 2013 af Emillios (Slettet) - Niveau: B-niveau
3(x+2)^2-2(x-1)(x+1)?? Hvad skal jeg gøre forklaring og svar på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt to kvadratsætninger til at gange udtrykkene ud. Derefter trækkes sammen.


Svar #2
26. august 2013 af Emillios (Slettet)

Forstår den ikk skal jeg gange ind i paranteserne, eller bruge kvardratsætningerne?

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, du kan gange ind i parenteserne, eller du kan bruge de færdige kvadratsætninger, som du har lært i folkeskolen, til at gøre arbejdet lidt nemmere.


Svar #4
26. august 2013 af Emillios (Slettet)

Kan du ikke vise mig løsningen har lige prøvet selv ved ikk om det korrekt

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så vis, hvad du er nået frem til.


Svar #6
26. august 2013 af Emillios (Slettet)

2x^2 + 5

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er ikke korrekt. Men det er nok bedst, hvis du viser dine egne mellemregninger, skridt for skridt, ellers kan vi jo ikke forklare dig, hvad du har gjort galt.


Svar #8
26. august 2013 af Emillios (Slettet)

Det eneste der forvirre mig det er 3 og -2 ude for paranteserne hvad gør jeg af dem når jeg bruger kvardratsætningerne

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

De er jo faktorer, der bagefter skal ganges med hvert led inde i den parentes, som de hver er faktor for.

a · (b + c) = a·b + a·c


Svar #10
26. august 2013 af Emillios (Slettet)

Inden eller før kvardratsætningerne bliver brugt

Brugbart svar (0)

Svar #11
26. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Nej, efter.


Brugbart svar (0)

Svar #12
26. august 2013 af 123434 (Slettet)

10# Rødder kommer før parenteser i regnehierakiet. 

(x+2)=x^2+2^2+4x

(x-1)(x+1)=x^2-1

3(x^2+2^2+4x)=3x^2+12+12x

osv. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Hvad mener du med "rødder"?


Skriv et svar til: Hjælp reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.