Matematik

2x-(3x-4)=3(4-2x)+8

28. august 2013 af Yappeh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens. Nu har jeg denne ligning:

2x-(3x-4)=3(4-2x)+8

Og det er simpelthen så mange måneder siden jeg sidst har løst ligninger. Er fuldstændig rundt på gulvet.

 

Enten får jeg den til at give -1x = -16, eller også bliver den 0=0..

 

Hjælp? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2013 af LubDub (Slettet)

    2x - (3x - 4) = 3·(4 - 2x) + 8

    2x - 3x -(-4) = 3·4 - 3·2x + 8

 

se om du kan komme videre herfra


Svar #2
28. august 2013 af Yappeh (Slettet)

2x - (3x - 4) = 3·(4 - 2x) + 8

    2x - 3x -(-4) = 3·4 - 3·2x + 8

-1x + 4 = 20 - 6x

5x = -16

 

x = -3,2????

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2013 af LubDub (Slettet)

#2 nej

 

      2x - (3x - 4) = 3·(4 - 2x) + 8

      2x - 3x -(-4) = 3·4 - 3·2x + 8

      x + 4 = 20 - 6x

      5x = + 16

 


Svar #4
28. august 2013 af Yappeh (Slettet)

Skal jeg ikke trække 4 fra 20? For 4-20 giver da -16.

Skal jeg istedet trække 20 fra 4?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2013 af LubDub (Slettet)

#4

       prøv at "samle" x-erne på venstresiden og tallene på højresiden


Svar #6
28. august 2013 af Yappeh (Slettet)

Jeg takker mange gange :-)


Skriv et svar til: 2x-(3x-4)=3(4-2x)+8

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.