Matematik

Brøkregning

28. august 2013 af Rezwan9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået op til flere svar og forklaringer til dette spørgsmål, men jeg forstår det stadig ikke helt, når jeg skal til at skrive resultatet:

a/n - b/n + c/n = ??

 

Jeg vil meget gerne have udregningen af dete samt en kort forklaring på, hvorfor det bliver, som det bliver.

Tak, på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Brøkerne har allerede samme nævner. Sæt nu på fælles brøkstreg.


Svar #2
28. august 2013 af Rezwan9 (Slettet)

#1

Så det er bare:

a-b+c/n


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2013 af christinacomaco (Slettet)

# 2

Nej det er: 

a/n-b/n+c/n=

a-b+c/n


Svar #4
28. august 2013 af Rezwan9 (Slettet)

Ups, det var også det jeg mente. Undskyld og tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Og så skal der lige bruges parenteser her

a/n - b/n + c/n = (a-b+c)/n

når vi bruger skrå brøkstreger.


Skriv et svar til: Brøkregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.