Matematik
Tangens + logaritme
23. oktober 2003 af
Mini-Olsson (Slettet)
Hej. Er der nogle der gider og kontrollere disse resultater.
a) Bestem samtlige løsninger
tan(X) = 2,5 x = R
Løsning: (68 + z * pi)
68 grader fordi tan (68) = 2,5 og Z der angiver et naturligt tal. Er i tvivl om jeg skal bruge pi, eller 180.
b) Løs ligningen
2 * e^3x = 8 og x = R
2 * 3 x = ln(8)
Løsning : x = 0,3467
a) Bestem samtlige løsninger
tan(X) = 2,5 x = R
Løsning: (68 + z * pi)
68 grader fordi tan (68) = 2,5 og Z der angiver et naturligt tal. Er i tvivl om jeg skal bruge pi, eller 180.
b) Løs ligningen
2 * e^3x = 8 og x = R
2 * 3 x = ln(8)
Løsning : x = 0,3467
Svar #1
23. oktober 2003 af Brian (Slettet)
M.h.t. a) du skal bruge samme enhed for vinkler, d.v.s. du må vælge mellem radianer eller grader - så svaret konkret må være, at du skal bruge 180.
M.h.t. b)
1. x er ikke lig med R, x tilhører R - det er ved at blive tren at brug Euro-tegent i mangel af bedre.
2. Ligningen er løst forker, du skal dividere over med 2 før du tage logarimen, fordi du så at sige skal "om-gøre" de ting, der står på venstre-siden for at få isoleret x - og denne om-gøring af de ting x har været ude for, skal selvfølgelig ske i den omvendte rækkefølge... hvis du forstår :-)
Når du så har løst, kan du SELV kontrollere dit resultat ved at sætte det ind på x's plads på venstresiden og regne efter at med dit egenhændigt udregnede x, så giver det virkeligt 8.
M.h.t. b)
1. x er ikke lig med R, x tilhører R - det er ved at blive tren at brug Euro-tegent i mangel af bedre.
2. Ligningen er løst forker, du skal dividere over med 2 før du tage logarimen, fordi du så at sige skal "om-gøre" de ting, der står på venstre-siden for at få isoleret x - og denne om-gøring af de ting x har været ude for, skal selvfølgelig ske i den omvendte rækkefølge... hvis du forstår :-)
Når du så har løst, kan du SELV kontrollere dit resultat ved at sætte det ind på x's plads på venstresiden og regne efter at med dit egenhændigt udregnede x, så giver det virkeligt 8.
Skriv et svar til: Tangens + logaritme
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
