Matematik

Regneregel med kvadratrod

31. august 2013 af Lakana (Slettet)

Jeg har lært, at følgende regneregel gælder

men med funktionen evalb() i Maple, får jeg, at udtrykket er falsk. Har jeg misforstået noget?


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. august 2013 af mathon

                                 for m ∈ Z 


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2013 af mathon

                      2√(a•b) = 2√(a)•2√(a)
sædvanligvis
skrevet
                      √(a•b) = √(a)•√(a)


Svar #3
31. august 2013 af Lakana (Slettet)

Tak for hjælpen. Så det gælder altså kun med rødder af heltal? Men jeg får stadig false med evalb(√(a * b) = √a * √b) i Maple. Hvad kan det skyldes?


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Er a og b variable der har en talværdi?


Skriv et svar til: Regneregel med kvadratrod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.