Matematik

Hjælppp,,, Math-opgave

01. september 2013 af Niko83 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg kan ikke komme videre med denne opgave.           
•                                            →                                    →
•  Skriv vektoren                    a   =(√3,1)  på formlen   |a|="([cos(v),],[sin(v),])"
                  

•Jeg håber at nogen kan hjælpe.  Med venlig hilsen


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2013 af mathon

                                             →
                                             a  = [√3,1]   =   2 • [cos(π/6) ; sin(π/6)]


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. september 2013 af PeterValberg

v = tan-1(1/√3)

|a| = √((√3)2+12

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
01. september 2013 af Niko83 (Slettet)

Hej, resultatet er 100 procent rigtigt men kunne du forklare mig hvordan har du tænkt dig til du kommer med resultatet    •  v = tan-1(1/√3)
•  
                  
•Mange tak men mangler fremgandsmåden


Svar #4
01. september 2013 af Niko83 (Slettet)

fremgangsmåden


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2013 af mathon

generelt
                  vektoren a = [x,y]       x≠0
                  har - med x-aksens positive del - retningsvinklen v
                  bestemt af

                                       tan(v) = (y/x)
                  hvoraf
                                       v = tan-1(y/x)

     og har
                 længden |a|
                 bestemt af
                                      |a| = √(x2+y2)
.
    og kan således udtrykkes

                a = [x,y] = |a| • [cos(v),sin(v)]

                         


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2013 af mathon

specifikt
                  vektoren a = [√(3),1]       x≠0
                  har - med x-aksens positive del - retningsvinklen v
                  bestemt af

                                       tan(v) = (1/√(3))
                  hvoraf
                                       v = tan-1(1/√(3)) = π/6    (+ p•π     p∈Z)

     og har
                 længden |a|
                 bestemt af
                                      |a| = ((√(3))2+12) = √(4) = 2

    og kan således udtrykkes
                a = [√(3),1] = 2 • [cos(π/6),sin(π/6)]


Svar #7
01. september 2013 af Niko83 (Slettet)

Jeg er helt med. 1000000 TAK TIL ALLE


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. september 2013 af mathon

rettelse til #6 11. linje:
og har
                 længden |a|
                 bestemt af
                                      √ ((√(3))2+12) )  = √(4) = 2


Skriv et svar til: Hjælppp,,, Math-opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.